Zaterdag 22 juni 2019. Tijdens het Midzomerfestijn Bourgondisch Heusden werd de Droom en Sporter 2018 bekend gemaakt.

Doener 2018
Sterre van Loon won het goud in de categorie Sporter van de Doener-awards. Sterre is 10 jaar oud en turnt op het hoogste niveau bij de pupillen. In 2018 is zij geselecteerd voor Topturnen Zuid, een van de 5 landelijke talentencentra, met als doel het halen van de Olympische Spelen.
‘’Het is een en al sport bij Sterre. Wat een ambitie om te gaan voor de Olympische Spelen. Ik vermoed dat we nog veel gaan horen en het is een mooie en terechte nominatie voor Sterre!’’ alus burgemeester Willemijn van Hees.

Alle genomineerden: Sterre van Loon
Noor van de Griendt
Maikel Govaarts
FC Drunen jongens onder 17
Software Society/Avanti Dames 1
Fleur van der Linden

Droom van 2018:
Het team studenten van het d’Oultremontcollege dat meedeed aan de Young Solar Challenge mochten de award voor Droom van 2018 in ontvangst nemen. Zaterdag 15 juni kliefde zij nog met hun zonneboot door de Heusdense wateren en kwam hun droom uit!
In 2018 ontstond het idee om mee te doen aan Young Solar Challenge. Dit project daagt scholieren tussen de 14 en 17 jaar uit om zelf een zonneboot te bouwen en hiermee te racen in een aantal wedstrijden. Zij gingen vol enthousiasme aan de slag met het bouwen van een zonneboot. Passie, gedrevenheid, school en bedrijfsleven kwamen samen om te leren en te ervaren.

Alle genomineerden:
Coöperatieve vereniging Hedikhuizen Duurzaam
Team Young Solar Challenge
Alexander van Weert / Alles voor Mekaar

Sterre van Loon

Maikel Govaarts

FC Drunen

Coöperatieve vereniging Hedikhuizen Duurzaam

©2019 Dick Buskermolen