5e Dromen. Doen. Heusden.-dag, zondag 2 april 2017, deel 1.

De Droom, Doeners en Heusdenaar van het jaar 2017

De Droom, de Doeners (in de categorieën sporter, vrijwilliger en ondernemer) en de Heusdenaar van 2016 zijn bekendgemaakt tijdens de Dromen. Doen. Heusden.-Dag!
Dennis Munninghoff is met zijn Pocket Rockit de Droom van 2016. De Doeners zijn: onderneemster Hellen Junggeburth (zorgboerderij Giersbergen), sporter is de 10-jarige Cas Lambregts (turner van SHJ Drunen) en in de categorie vrijwilligers zijn het de mensen van Buurtpreventie Drunen. De Heusdenaar 2016 is het duo Eric Tausch en Jaap Verstraate, beiden jarenlang kartrekkers van de DAK Drunense Duinenloop. Samen met alle genomineerden zijn zij voorbeelden van Doeners met een Droom.

De Droom: Dennis Munninghoff
"Dennis Munninghoff is de man achter Pocket Rockit; het power rock koor uit Drunen. Mede dankzij hem zet het rock koor zich al jaren in voor goede doelen. Ze gaan daarbij zelfs over de grens. Sinds 2014 treden ze elk jaar op in Lommel om te helpen bij het inzamelen van geld voor de kankerstichting. Ook treden ze op voor Pink Ribbon. Bij het 5-jarige lustrumtheater show is de opbrengst volledig naar KWF Kankerbestrijding gegaan. Dennis zet zich zelf ook volledig in voor KWF Kankerbestrijding.  De droom van Dennis is om dromen van anderen mogelijk te maken. (Ook) in 2016 was hij super actief in sponsoring en het bieden van concrete hulp aan en bij vele initiatieven, zoals Durea-wandeltocht, Dwergonische Mijl, koor Pocket Rockit, maar ook veel particuliere initiatieven."

Ondernemer: Hellen Jonggeburth-van Rooij
"Hellen is het voorbeeld van een zakenvrouw die echt een warm hart heeft voor haar bedrijf. Ze is constant op zoek naar nieuwe mogelijkheden en kansen. Zo heeft ze de Böhm-zorgmethodiek naar Nederland gehaald en dit toegepast in haar Zorgboerderij Giersbergen in Drunen. Hiermee heeft ze het aanbod op de Zorgboerderij op een hoger niveau gebracht. Zorg leveren vanuit de belevingswereld van de normaliteit van een cliënt. Ook is de ambulante zorg opgestart. Zo wordt er in de thuissituatie ook gestuurd op activatie met de Böhm-zorgmethodiek. Dit sluit zo perfect aan op de ouderenzorg met de wetenschap dat iedereen langer thuis moet blijven kunnen wonen. Fijn dat deze mogelijkheid is de gemeente wordt geboden. Hellen heeft het aangedurfd om een uniek concept neer te zetten. Door deze manier van werken en kijken naar ouderen met ouderdomsverwarring is het mogelijk om ouderen ondanks de beperkingen nog een zinvol leven te bieden. Er wordt nu eens echt bekeken naar wie je echt bent. Niet alleen naar het hier en nu, maar ook naar wat je heeft bewogen heel je leven. Wie je was. Op deze manier behouden mensen hun waardigheid. Men kan veel langer mee in deze huidige maatschappij. Partners mantelzorgers worden ontlast, maar ook geleerd voorbij de verwarring te kijken, waardoor ook voor hen de zorg verminderd kan worden en ook zij ontlast worden. Daarnaast durfde Hellen het risico te nemen om binnen een groot aanbod van organisaties toch ook het concept in de thuissituatie toe te passen en uit te dragen."

Sporter: Cas Lambrechts
"Cas (10 jaar) traint al sinds zijn zesde bij Koen Harkx bij SHJ Drunen. Aanvankelijk trainde hij 4 uur in de week. Nu traint hij ruim 12 uur. En hij turnt ook al voor het tweede jaar mee in het Oranje talent team Zuid. In 2016 werd hij Nederlands kampioen allround turnen meerkamp (in de categorie Instap divisie 1). Hij won goud op de toestelfinale op ringen en zilver op voltige. Kortom een echte jonge ambitieuze Heusdense Doener!"

Vrijwilligers: Buurtpreventie Drunen
"Het veilig houden van Drunen en de bewoners er op attenderen hoe de eigen woonomgeving nog veiliger is te maken."

De Heusdenaar van 2016: Eric Tausch en Jaap Verstraate
"Eric Tausch en Jaap Verstraate waren tot 2017 vele jaren de kartrekkers bij de organisatie van de DAK Drunense Duinenloop, een evenement waarmee Heusden en zeker Drunen, in de afgelopen jaren stevig op de kaart is gezet."

Dennis Munninghof

Laura van Engelen

Hellen Junggeburth

Willem Man

©2017 Dick Buskermolen