Diverse onderwerpen, deel 3. (2009)

Donderdag 24 december 2009. Bakker Allard had voor wachtende klanten ivm drukte, koffie beschikbaar gesteld.


Dinsdag 22 december 2009. Kerststal in de St. Lambertuskerk.

Kerststal bouwers, Theo Bierkens, Jan Govers, Ton van Hulten, Guus van der Sluis en Henk Windau
De onderhoudsgroep van de kerk begint eind november al met de opbouw. Achtergronddoeken zijn geschilderd door Mareline en Wim Brok. Tuincentrum Drunen en Boomkwekerij Roestenburg uit Nieuwkuijk stellen rotsen, groen en potplanten ter beschikking. De kerststal is van Kerstmis tot Driekoningen (6 januari) dagelijks tot 16:30 te zien.


Zaterdag 12 december 2009. In Giersbergen werden kerstbomen verkocht voor het goede doel: het Nationaal Fonds Kinderhulp, waar één op de twintig kinderen in Nederland terecht komt. Iedereen mocht een boom uitzoeken in het veld van één van de Lionsleden van Lionsclub Drunen-Langstraat. Glühwein werd er geschonken en de erwtensoep stond klaar. Alle bomen, groot of niet zo groot, kosten € 12,50 per stuk. 100% ging naar de Kinderhulp.


Donderdag 26 november 2009. Heusdense Schaakkampioenschappen in café Ome Johan.

3e prijs: Arthur Nolte, rechts voorzitter van schaakver. Gambiet: Jan Werner

2e prijs: Robert Prins

1e prijs, Heusdens Schaakkampioen: Ton Snoeren


Donderdag 26 november 2009. Massale inenting tegen de Mexicaanse griep in Sporthal Onder de Bogen in Drunen. Er waren 2523 Heusdenaren opgeroepen, waarvan de opkomst 2145 was, merendeels kinderen.
Dit was de vierde vaccinatiedag voor de GGD Hart voor Brabant. Op deze dag werd in hen werkgebied geprikt in Veghel, Schijndel en Drunen.
In de week van 23 tot en met 27 november kregen in heel het land kinderen van een half tot en met vier jaar én huisgenoten van baby’s tot zes maanden hun eerste prik tegen de Mexicaanse griep.

Om filmpje af te spelen zonder last te hebben van de achtergrondmuziek, dan kunt U die eerst stopzetten middels het vierkante stopteken van de afspeler, welke U kunt vinden helemaal links boven de buttons.


Woensdag 11 november 2009, Prijsuitreiking bij Boek- en kantoorvakhandel Sikkers van de prijsvraag uit de Blz. folder van de kinderboekenweek. De goede oplossing was 10 koksmutsjes.
De prijswinnaars en hun gewonnen prijs:
Teije van der Putten uit Vlijmen: kookclinic bij CuHaBo
Hanneke de Gouw uit Drunen: SpongeBob tosti-ijzer
Tom Nederpelt uit Drunen: Koekboek van Vos en Haas

vlnr.: Hanneke, Tom en Teije

Smaakavontuur met "CuHaBo", Culinair Happen met Boonzaaijer, finalist van de Grand Prix Culinaire op het Malieveld in Den Haag, 15 okt. 2009.
In de finale staan zij samen met nog 5 andere kookstudio`s om te strijden om de titel "Beste Kookstudio Van Nederland".


Zondag 25 oktober 2009. 't Rammeltammel.


Maandag 12 oktober 2009. Margreet Greve van Poppentheater De Dwerg was in het kader van de 55ste editie van de kinderboekenweek aanwezig in de bibliotheek om aan alle groepen 5 van de basisscholen in Heusden het verhaal “groene vingers, blauwe ogen” te gaan vertellen. Ze vertelde een humoristisch, maar ook spannend verhaal over een groentelandje. Deze editie van de kinderboekenweek stond geheel in het teken van 'Eten en snoepen in kinderboeken'.