Diverse onderwerpen, deel 2. (2009)

Vrijdag 9 oktober 2009. Huwelijk Johan van der Sanden en Annelies Okkers.


Woensdag 7 oktober 2009. Margreet Greve van Poppentheater De Dwerg had het thema aangepast aan de Kinderboekenweek.


Woensdag 7 oktober 2009. Het thema van de kinderboekenweek 2009 is “Aan tafel! – eten en snoepen in kinderboeken". Om de Kinderboekenweek feestelijk te openen vertelde verhalenvertelster IngerMarlies Leeuwenburgh verhalen om van te smullen! Hiervoor was bij Bruna een grote tent opgezet. Alle kinderen en hun ouders waren welkom en de toegang was gratis. Om deze feestelijke opening mogelijk te maken, was medewerking verleend door een aantal winkeliers uit het centrum van Drunen.


Zondag 27 september 2009. Applaus, op terugweg van een voorstelling tijdens het Korenfestival in de Voorste Venne, waar zij middels een medley een deel van de productie "The Secret Garden" onthulden.
The Secret Garden op 13, 14, 15, 21 en 22 november 2009 in De Voorste Venne.


Zaterdag 29 augustus 2009, open dag Van Spijk Kreatief, Burg. Van der Heijdenstraat 86A.

rechts Jolanda van Spijk

Tiny Moester

links Mari Baijens

Frans Mols

Boye Walters


Donderdag 16 juli 2009. Chris en Riet Schapendonk-Couwenberg in Giersbergen bij de 73 jaar oude Austin Bellewagen die vroeger gebruikt is door molenaar Leo van Hooff uit Heusden.

Donderdag 16 juli 2009. Bezoekers in Giersbergen uit Kaatsheuvel.


Zaterdag 11 juli 2009. Harmonie Drunen had haar jaarlijkse feest, waarbij de gehele dag 9 jubilarissen, van 25 tot 60 jaar lid, in het zonnetje gezet werden. Op de foto's is te zien hoe zij vanaf de kiosk door de harmonie toegespeeld werden.

25 jaar lid waren: Melanie Klerx, Rob van den Nieuwenhuizen, Rachel Verhof, Hennie Brekelmans, Sebastiaan de Gouw en Sandra Maas.
40 jaar lid: Maria van Son en Erik Heijblom.
60 jaar lid: Chris Tielemans, welke voor zijn grote verdiensten voor de club door voorzitter Jos van Hulten werd benoemd tot erelid.


Zondag 5 juli 2009. Open dag Kleinfruitbedrijf Piet Smeekens.

Piet Smeekens is een van de duinboeren in deze regio. De Duinboeren presenteren zich jaarlijks aan het grote pubiek op de Duinboerendag. Bezoekers krijgen dan informatie over de activiteiten van de Duinboeren, ze kunnen proeven van de diverse streekproducten en ze kunnen verschillende bedrijven bezoeken.

Piet Smeekens tussen zijn bessen

André van Drunen uit Elshout maakt vogelhuisjes welke replica's zijn van bestaande huizen.


Zaterdag 27 juni 2009. Aojum Zat tijdens de Durea wandeltocht.


Zondag 21 juni 2009. Beachsoccer op het Raadhuisplein
Bij dit eerste Arcade Beach Soccer Toernooi kwamen spelers tegen elkaar uit van eerste elftallen van voetbalclubs uit de gemeenten Waalwijk, Heusden en Loon op Zand.


Woensdag 17 juni 2009. Fietstocht Gemengd Koor

Woensdag 17 juni 2009. Fietstocht Gemengd Koor, degene die niet meefietsten hadden een samenzijn in de parochiezaal.


Zondag 14 juni 2009. Groepje toeristen uit Drunen in Heusden-vesting, namen onbekend.


Vrijdag 12 juni 2009. Presentatie rapport centrum.
In opdracht van Stichting Promotie Drunen hebben 2 studenten van Avans Hogeschool, Twan van Helvoirt (23) uit Waalwijk en Roel Wonders (25) uit Den Dungen, een afstudeeropdracht uitgevoerd. De resultaten werden tijdens een lunch voor genodigden bekend gemaakt.
Roel Wonders aan het begin van het project: “We peilen de huidige situatie en we onderzoeken wat er nog verbeterd kan worden”. Roel is net als zijn collega Twan student hbo management economie en recht. “Wij zullen uiteindelijk een top drie maken van de punten die in het centrum nog aangepast kunnen worden. Je moet dan denken aan zitbanken, groenvoorziening, straatverlichting, de aankleding van het centrum tijdens feestdagen en de rest van het jaar, het horeca- en winkelaanbod en de activiteiten op het Raadhuisplein”.
Vragen waar zij een antwoord op wilden waren o.a.: Hoe beleven Drunenaren en mensen uit de omgeving het centrum van Drunen? Is het er saai of juist levendig? Gezellig of eerder uitgestorven? En wat vinden bezoekers van de aankleding, de verkeerssituatie, het parkeren, de bereikbaarheid, het horeca-aanbod en het veelbesproken kunstwerk op het Raadhuisplein?
In het nu verschenen rapport wordt duidelijkheid verschaft over deze zaken.

vlnr.: Twan van Helvoirt en Roel Wonders

Troubadour Leo de Vlieger uit Waalwijk


Woensdag 20 mei 2009, Chopinstraat.


Donderdag 4 juni 2009. In de gemeente Heusden waren 28 stembureau's waar een stem uitgebracht kon worden op het Europees Parlement, waarvan 11 in Drunen. Alle stembureau's kunt U vinden onder Gemeente Heusden

De Remise, Drunen

Gemeentehuis Drunen, onder

Gemeentehuis Drunen, boven

Jacobushof, Hollandlaan, Drunen

Olof Palme, Drunen

Het Vlot, Drunen

De Stulp, Drunen

De Wegwijzer, Drunen

Bibliotheek, Drunen

De Iris, Drunen

De Bolster, Drunen


Donderdag 30 april 2009. Smartlappenkoor "Om Te Janken".


Donderdag 30 april 2009. Vriendenkoor "Met een Lach en een Traan"


Donderdag 30 april 2009. Groot Dwergonisch Mannenkoor op het Raadhuisplein