Diverse onderwerpen, deel 3. (2008)

Zaterdag 13 december 2008. Jan Vrijhoeven met zijn schoonzoon.


Dinsdag 9 december 2008. Opbouw kerststal St. Lambertus kerk

Jan Govers van de werkgroep onderhoud: "We hebben onze kerststal eens flink opgepimpt. De achtergrond moest beter". En dus werden wat schilders verzocht een nieuwe achtergrond te creëren. Twee doeken, een van zes bij acht en nog een van zeven bij acht meter leverde dat op, gemaakt bij De Aleph. Met een dorp uit de tijd van het kerstverhaal, met een schaapskudde en olijfbomen. "Doordat we die doeken in een hoekvorm achter de beelden hebben geplaatst, krijgt het meer diepte", aldus een enthousiaste Jan Govers.


Zondag 2 november 2008. Liesbeth van Dal met kleindochter Iris Lemmen bij DAK 36e Drunense Duinen Cross.


Zondag 2 november 2008. Links Ad Kivits en rechts Justin van Nierop die een bloemetje kregen ivm het behalen van het trainersdiploma e.e.a. bij DAK 36e Drunense Duinen Cross.


Zaterdag 1 november 2008. Eén dag in het jaar vindt de landelijke Natuurwerkdag plaats. Na zeven jaar is die dag een begrip geworden. Het is dè dag voor jong en oud om een dag in de natuur te werken.
De Natuurwerkdag was in 2007 een groot succes. Ruim 11.000 mensen werkten mee aan de grote opknapbeurt van het Nederlandse landschap. Jong en oud staken de handen uit de mouwen. Ze deden dat samen met duizenden anderen, om zo natuur en landschap binnen Nederland op een geweldige andere manier te zien en te beleven.
De warme oevers van het Drongelens kanaal staan bekend om het voorkomen van vele soorten insecten. Echter, door achterstallig onderhoud zijn de droge graslanden veranderd in opgaand bos. De werkzaamheden die uitgevoerd moesten worden bestonden uit het uitdunnen hiervan.
Het werk bestond uit licht zaagwerk, takken slepen en takkenhopen maken waar allerlei dieren zich in kunnen verbergen. De locatie was bij de brug over het kanaal Overlaatweg naar Waalwijk.
Organisatie was in handen van Natuur- en Milieuvereniging gemeente Heusden.
Joost van Balkom, lid van deze vereniging: "Elke eerste zaterdag van de maand komt een vaste groep van deze vereniging bij elkaar voor onderhoud van de natuurgebieden in de omgeving.
"Dit doen we al meer dan vijfentwintig jaar. Deze maand konden we onze vaste dag in de natuur combineren met de Nationale Natuurwerkdag." Naast de vaste groep hebben zich acht mensen gemeld om mee te helpen. "Een heel mooi resultaat".
Eén van de deelnemers van buiten de Natuur- en Milieuvereniging is Petry de Schipper uit Den Bosch. Zij fietst regelmatig door de Baardwijkse Overlaat, het natuurgebied waar ook het Drongelens Kanaal onder valt. "Omdat ik altijd erg geniet van de natuur hier, wilde ik eens wat terugdoen. Toen ik hoorde van deze dag heb ik me daarom meteen opgegeven." Petry hield zich vooral bezig met het verslepen van hout.


Zaterdag 18 oktober 2008. Bruidspaar Gertoin en Astrid van Dal-Pors, van Zuivelboerderij "De Kern".


Zondag 12 oktober 2008. In de Eindstraat had Tom van Wezel van de nood een deugd gemaakt door een tijdelijke crossbaan aan te leggen, waar de kinderen uit de buurt dankbaar gebruik van gemaakt hebben.


Zaterdag 11 oktober 2008. Oktober is de woonmaand, vandaar dat ook bij Teun Molegraaf en Wilco van Delft de deur weer open stond op 10, 11 en 12 oktober. Tijdens de open deur dagen waren er weer tal van nieuwe inspirerende woonideeën op te doen in hun huis aan de Grotestraat 217 te Drunen.


Zaterdag 27 september 2008. De Werkgroep Werelddiaconaat Drunen, het Missie Centrum Drunen en een vertegenwoordiging van de moslimgemeenschap in Drunen hielden voor het vijfde jaar in de Vredesweek een wandeling en een korte tijd voor bezinning.


vlnr.: Hans van Bijnen, Marjolein Peeters en Frans Hagendoorn.

Zaterdag 20 september 2008. In het kader van de Kunstroute De Langstraat, die voor de 3e keer werd gehouden in het weekend 21/21 september 2008 en 27/28 september, deden uit de gemeente Heusden bovenstaande 3 kunstenaars mee met de naam Atelier Fellenoord, zoals de naam al zegt in een historische boerderij op de Fellenoord. Marjolein met designverlichting/beelden, Hans met installaties/schilderijen en Frans met woord en beeld.
Volgens Ron Beumer, kunstenaar en één van de organisatoren, deden 40 kunstenaars op 23 verschillende locaties mee, in Waalwijk, Waspik, Sprang-Capelle, maar ook Drongelen, Drunen en Kaatsheuvel. Hij schat dat de route minstens 50 kilometer lang was.


Zaterdag 6 september 2008. Excursie: Sporen uit het verleden.
Cultuurhistorie in Giersbergen. In gezelschap van een gids wandeltocht door het gebied rondom Giersbergen. De deelnemers aan deze gratis wandeltocht hoorde verhalen over hoe de mensen er leefden, hoe zij gebruik maakten van hun omgeving en hoe zij zich beschermden tegen het oprukkende zand. In de directe omgeving van Giersbergen zijn nog behoorlijk wat oude cultuurelementen te vinden waar interessante verhalen over te vertellen zijn.


Zaterdag 6 september 2008. Oud papier ophalen


Un Peu de Tout

Aojum Zat

Vrijdag 5 september 2008, 't Oude Raadhuis, De Ebbesingers uit Wijk en Aalburg


Zaterdag 30 augustus 2008, open dag Van Spijk Kreatief (onderstaande 4 foto's), Burg. Van der Heijdenstraat 86A

Jolanda van Spijk en Ria de Graauw

Drea Vesters, m.n. kinderschilderijen

Leny van Engelen-van Bijnen, mozaïek

Sharon van Mook, sieraden en glaskralen


Zondag 24 augustus 2008. Enkele leden van de ruilkring uit Drunen op weg naar de kwartaalbijeenkomst van de Lokale Ruilkring 's-Hertogenbosch e.o.
De Ruilkring is uitgebreid met Boxtel, en daarom vonden zij het een leuk idee om hen daar te verwelkomen door er met zijn allen heen te fietsen.
De leden uit o.a. Drunen, Vlijmen en Den Bosch verzamelden zich achter het Centraal Station in Den Bosch, om daarna gezamenlijk door te fietsen naar Boxtel. De leden van Ruilkring 's-Hertogenbosch wonen in 's-Hertogenbosch en omgeving, tot in Drunen, Haarsteeg, Vlijmen, Helvoirt, Cromvoirt, Vught en Boxtel. Zij betalen hun diensten en goederen met Niksen. Zo kan je bijvoorbeeld aan een fiets komen of hulp krijgen bij het opknappen van je tuin. Of zelf iets voor anderen doen of van je overbodige spulletjes afkomen. Hoe vaak je ruilt bepaal jezelf. Je bepaalt ook zelf welke diensten en goederen jij aanbiedt. Omdat je met een grote groep deelnemers bent, valt er veel onderling te ruilen. Aanmelden of informatie verkrijgen kan bij Jane Zuidema (op foto 2e van rechts), tel. 0416-374988.


Zaterdag 23 augustus 2008. Els Vissers bij haar zelfgekweekte pompoenen aan de Duinweg 52.


Vrijdag 11 juli 2008, Sportpark De Schroef


Dinsdag 24 juni 2008. Henk van Rooij


Zondag 8 juni 2008. Lambert en Dries van Boxtel, Duinweg


Recente foto's Drunenaren (staan ook onder kringgildendagen 8 juni 2008), deel 2.

Pastoor Ron van den Hout en oud-burgemeester H.Breeveld


Zaterdag 31 mei 2008. Postbode Trudie in de Wilhelminastraat.


Vrijdag 30 mei 2008 ging de scootmobielclub "de Vrolijke Mobiele Rijders" een middagje uit naar het Schoenenmuseum in Waalwijk.


Vrijdag 30 mei 2008. Bart Rijken, al 15 jaar een bekend gezicht in de gemeente.


Op 10 mei 2008 is mevr. Rita Bunder-Janse 95 jaar geworden. Zij is momenteel het oudste actieve lid van de bibliotheek. Ze is een geboren Amsterdamse uit de Transvaalwijk. Zolang ze zich kan herinneren is ze al lid van de bibliotheek. Lezen is altijd al haar hobby geweest. Haar beste vriendin heette Geertje Thijssen, zij was de dochter van schrijver Theo Thijssen. In haar jeugd had ze een beroemde buurjongen, professor Bob Smalhout, later ook schrijver van boeken. Heel veel vrienden heeft ze in de oorlog verloren, die voor haar ogen werden weggevoerd uit de Joodse wijk. Betondorp in Amsterdam-Oost, de wijk waar ze later zelf haar hele jeugd woonde. In 1979 kwam ze met hulp van dochter Ria in Drunen wonen. Het bevalt haar heel goed in Drunen en zou niet meer terug willen naar Amsterdam. In het verleden is ze 12,5 jaar leesoma op basisschool De Meent in Drunen geweest, secretaresse van Tamboerijn en St. Leefbaarheid. Momenteel is ze nog steeds vrijwilligster bij de Stulp, waar ze als penningmeester de contributie bijhoudt van de dansclubs en kaartjes voor verjaardagen van vrijwilligers etc. verzorgd. Lezen doet ze nog steeds graag, vooral spannende boeken zoals Baantjer. Aangezien haar ogen wat achteruit zijn gegaan, moeten het wel boeken zijn met grote letters. Daarnaast brengen luisterboeken ook uitkomst. Van de boekendienst aan huis maakt ze nog geen gebruik, want naar de bibliotheek gaan, met een goede kennis, vindt ze nog steeds een uitje !
Foto woensdag 21 mei 2008


Zondag 11 mei 2008, 45e keer Rad van Avontuur, georganiseerd door Jong Nederland en Scouting Dr. Akkermansgroep


In de nacht van donderdag op vrijdag 9 mei 2008 hebben tot nu toe onbekenden een grove milieu overtreding begaan door een grote lozing van een onbekende teerachtige vloeistof op De Zeeg (achter de Eendenkooi in de polder). Het spoor is 1 km lang. Een gespecialiseerd bedrijf heeft alles opruimd en daar hing een groot prijskaartje aan.

De Zeeg, vrijdag 9 mei 2008


Grotestraat, vrijdagavond 9 mei 2008, op weg naar Gala d'Oultremotcollege.


Woensdag 30 april 2008 begonnen leden van K.V.O. aan een fietsbedevaart naar België, Meerseldreef.
De deelnemende leden overnachten in Hoogstraten en fietsten de volgende dag, 1 mei, weer naar huis.


Woensdag 30 april 2008, Groot Dwergonisch Mannenkoor op de vrijmarkt Koninginnedag

©2008 Dick Buskermolen