Diverse onderwerpen, deel 3. (2016)

Maandag 12 sept. 2016. Hart4ALL viert 100e match in Drunen.

Een reanimatie brengt het leven van mensen op een intense manier bij elkaar. Vaak gaat het om mensen, die elkaar vóór dit moment niet kenden. Helaas ontmoeten ze elkaar ná dit moment ‘van leven en dood’ meestal niet meer. Hart4ALL zet zich er voor in om die ontmoeting wel te laten plaatsvinden. Zowel voor slachtoffers als voor (burger)hulpverleners kan het heel belangrijk zijn om elkaar terug te vinden. “Hoe is het met hem of haar?” of “Heeft papa nog iets tegen je gezegd, toen je hem reanimeerde?”. De vragen van slachtoffers, nabestaanden en hulpverleners zijn soms heftig en altijd menselijk. Hart4ALL biedt betrokkenen de mogelijkheid deze vragen aan elkaar te stellen en zo de draad van het leven op te pakken na dat ene, intense moment.
Op maandag 12 september om 16.30 uur heeft burgemeester Jan Hamming het slachtoffer en de hulpverleners van de 100e Match in het zonnetje gezet in de Trouwzaal van het gemeentehuis aan de Julianastraat 34 in Vlijmen. Deze reanimatie vond 4 juni 2016 plaats bij voetbalvereniging RKDVC te Drunen tijdens een ouder/kind toernooi.
Er was gelegenheid om betrokkenen en andere aanwezigen vragen te stellen over hun ervaringen en over hun rol bij Hart4ALL.
Hoe werkt Hart4ALL
Via Hart4ALL krijgen burgerhulpverleners antwoord op de vragen waar zij nu mee rond lopen. Hoe gaat het met het slachtoffer, heeft het slachtoffer het gered? Ambulances beschikken over een Hart4ALL-pakket, waarin vijf clickbandjes zitten met daarop een unieke code. Bij een ernstig ongeval of reanimatie krijgt de burgerhulpverlener zo’n bandje mee. Andere bandjes komen onder andere terecht bij (familie van) de patiënt.
Met de code op het bandje kunnen burgerhulpverleners en de patiënt of familie zich aanmelden via www.hart4all.nl.
Als zij aangeven contact te willen, maakt Hart4ALL een match.

Bettina Heefer-Maas, initiatiefnemer Hart4ALL

Eerste reanimatiehulp werd verricht door beide heren.

Vlnr.: Remko Perre, Jacinta Maas, Arjan Wensink, Hans Verhoeven, Martijn van Nuenen, Peter Fijneman, Hanneke Jansen en Jan Hamming.


Donderdag 25 aug. 2016. Zwembad 't Run


Donderdag 18 aug. 2016. Garage Drunen op plan Dillenburg, geopend vanaf 29 aug.

Vlnr.: Pieter Mommersteeg, Jolanda, Wout, Sjaak en Thijs Brok.


Zaterdag 6 aug. 2016. Sporthal Onder de Bogen


Donderdag 21 juli 2016. Wethouder Mart van der Poel gaf om 16.00 uur het startsein voor de bouw van acht woningen in Drunen. Aan de Birmalaan verrijzen 8 nieuwe woningen. Het gaat om zes twee-onder-een-kap woningen en twee vrijstaande woningen.
Alle toekomstige bewoners lieten bij het plaatsen van de steen een confettikanon afgaan.

©2016 Dick Buskermolen