Diverse onderwerpen, deel 6. (2015)

Donderdag 31 dec. 2015. Twee oliebollenbakkers: Bakker Bart en Bakkerij Floor van Lieshout.


Zaterdag 19 dec. 2015. Drunense Ghesellen


Vrijdag 18 dec. 2015 ontving Mevrouw G.A.M. (Ada) Huis in 't Veld-Ganzeboom uit Drunen, uit handen van Burgemeester Jan Hamming de koninklijke onderscheiding "Lid in de Orde van Oranje Nassau".
Mevrouw Huis in 't Veld is een bekendheid in de muziek- en theaterwereld in Drunen en verre omstreken. Van 1996 tot en met 2013 heeft zij met haar Muziektheater Applaus musicalproducties in eigen beheer op de planken gebracht en daarbij de deelnemers vanaf 17 jaar geholpen zich te ontwikkelen en te ontplooien op het gebied van zang, dans en spel.
Sinds 2006 is Ada als vrijwilligster betrokken bij de artistieke uitvoering van het jaarlijkse Dickensfestijn in Drunen. In 2014 trad zij als bestuurslid toe tot de Stichting Dickens Festijn en heeft zij het artistiek leiderschap van de in 2015 opgerichte eerste Nederlandse 'Dickens Academy' op zich genomen. Deze Dickens Academy biedt alle deelnemers aan het Festijn,individueel of in groepen, vier workshops aan. In deze workshops worden figuranten opgeleid tot personages uit deboeken van Charles Dickens. Daarnaast wordt op initiatief van de Academy een sfeervolle Dickens Street (Victoriaans straatje van vijftien gevels) gerealiseerd, waarin alle figuranten tot hun recht komen.
Burgemeester Jan Hamming reikte de onderscheiding uit tijdens een bijzondere vergadering van het bestuur van het Dickens Festijn Drunen.

Ada en Wim


Donderdag 10 dec. 2015. John Roeters van Nixs Nieuws, inzamelpunt actie Omroep Brabant voor de voedselbank.


Dinsdag 8 dec. 2015. Overhandiging cheque ad. 750,= aan Stichting FloJa Malawi, betreft opbrengst Franskes Avond van 7 nov. 2015. De Elshoutse band Dubio verzorgd elk jaar een Franskes Avond waarvoor telkens een goed doel wordt gekozen voor de opbrengst. Dit jaar was dat FloJa Malawi. Aan deze avond werkten mee ReCoverT, de huisband van Revalidatiecentrum Tolbrug uit Den Bosch, FRS (FridayRockShow), 100% Katoen en Schrik uit Blik.

Franskes Avond is genoemd naar Frans Brok, een begrip in Elshout. Frans, gitarist van talloze bands, gitaarleraar, geluidsman etc., kan vanwege zijn gezondheid niet meer optreden en daarom is een aantal jaren geleden besloten als eerbetoon een avond te organiseren met voornamelijk bands waarin hij zelf gespeeld heeft. De eerste vond plaats in 2002. Inmiddels zijn we jaren verder en worden er tegenwoordig ook andere bands gevraagd.

Vlnr.: Casper van der Giessen, Hans van der Burgt, Hans van Venrooij, Jan Smits, Jan de Kruijf en Rien Willemen.

Frans Brok

Frans is maandag 25 november 2019 overleden.


Woensdag 2 december 2015. De Zeeg


Woensdag 25 november 2015. Sint Nicolaas op bezoek in de bibliotheek.

2015 Dick Buskermolen