Diverse onderwerpen, deel 3. (2015)

Woensdag 1 juli 2015. Bibliotheek, Lezer van de Maand juli: Magloire Tinnebroek.
Magloire: "Ik ben 9 jaar en woon in Drunen.
We hebben een hele lieve hond, Bumper. Ik zit op de Duinsprong in groep 3b en ik kom uit Congo.
Ik kende helemaal geen Nederlands en was nog nooit naar school geweest. Nu woon ik ruim twee jaar in Nederland en ik vind het heel leuk om te lezen.
Ik ben heel trots op mijn lieve tante Joyce, zij werkt in de bieb bij al die boeken!"
Welke boeken vind ik leuk?  Bibi, de boeken van Arjen Robben, Pinkeltje, Sjakie en de glazen lift, echt van alles! Ik kijk ook graag films zoals Alvin en de Chipmunks (alle delen) Ice Age, Mees Kees, Lion King, Shrek, Peter pan, Kungfu Panda... te veel om op te noemen! En ik vind het ook heel erg leuk om spelletjes op de Wii te spelen zoals Disney Infinity, tennis, bowlen, boogschieten, boksen etc.
Verder voetbal ik bij RKDVC en heb ik afgelopen jaar mijn drie zwemdiploma's gehaald. Ik vind zwemmen heel erg leuk, vooral onder water! Ook speel ik graag met mijn vriendjes Mees, Mamadou en Sem. We spelen dan vaak alsof we in onze superheldenwereld leven. Ik speel iedere dag met mijn Marvel Avengers superhelden. Ik heb een ideale planeet bedacht. Op deze planeet staan heel veel bomen (voor heel veel zuurstof), er is veel tv, pizza, chips en ik heb er een hele grote slaapkamer vol speelgoed. Mijn moeder is er ook, die kan dan mooi schoonmaken! Ik speel ook graag met mijn vriendje van het voetbal, Kasper. Met hem heb ik meegedaan aan de kinderoptocht met carnaval. We waren Ninja's en hadden een echt Dojo gebouwd. Stoeien met mijn vader doe ik ook graag! Hij verveelt me vaak en dan moet ik wel wat terugdoen en dat loopt dus meestal uit op een flinke stoeipartij.
Ik kijk ook graag tv en wel naar Ninjago, wondere wereld van Gumball, Teen Titans Go, en andere series op cartoon network.


Zaterdag 20 juni 2015. In de St. Johannes kerk werd er een herdenkingsmis gehouden voor Pater Jos van Rooij.

Pater Jos van Rooij, 22-2-1941 / 10-6-2015


Zaterdag 6 juni 2015. Schapenverzorging van Oort uit Poederoijen heeft de kudde van De Schaapskooi ontdaan van hun wol.
Tegen de zomer, als het wat warmer wordt, is het fijn voor de schapen om hun wintervacht te verruilen voor een kort geschoren lijf.
Tijdens dit evenement waren er demonstraties van wol bewerken, zoals vilten. Kinderen konden actief bezig zijn met wol en geschminkt worden. Tevens was het mogelijk om direct van het schaap een vacht te kopen. Er waren ook wat kleine pony’tjes op de boerderij.

Jan met koe Zus


Woensdag 3 juni 2015. Bibliotheek, Lezers van de Maand: Serena en Amber Proveniers.
Serena en Amber vonden het zo leuk om ook zelf een tafel in te mogen richten met boeken die zij zelf graag lezen, dat zij zich spontaan hebben gemeld bij de balie. Ze moesten er even geduld voor hebben maar nu is het dan zover!
In het kort stellen Serena en Amber zichzelf voor:
Serena: “Ik ben 8 jaar en zit op OBS JongLeren in groep 4. Ik vind dansen, tekenen, knutselen, buiten spelen, lezen en zwemmen erg leuk om te doen. Dansen doe ik bij SHJ en bij zwemmen heb ik mijn A B en C diploma gehaald.
Leuke boeken zijn boeken over paarden en Villa Alfabet boeken, maar ook Floortje boeken en de Boekenbakkersreeks”.
“Ik ben Amber, zit op OBS JongLeren in groep 3. Mijn verjaardag is pas geweest en ben 7 jaar geworden. Mijn hobby's zijn dansen, knutselen, fietsen en lezen. Ook ik dans bij SHJ.
Boeken van Heksje Lilly en van Marianne Busser & Ron Schröder vind ik leuk. Ook de Boekenbakkersreeks en Engelse boekjes leen ik. Op onze school wordt Engelse les gegeven”.

links Amber, rechts Serena


Zaterdag 16 mei 2015. Leontien Akkermans van vioolschool Fiedelino oefent in de kerk van Elshout met 10 meisjes voor de mis op tweede Pinksterdag die zij opluisteren met Marialiedjes.

©2015 Dick Buskermolen