Diverse onderwerpen, deel 2. (2015)

Zondag 10 mei 2015. Rita Bunder vierde haar 102e verjaardag.


Vrijdag 8 mei 2015. Bibliotheek Drunen, Lezer van de Maand: Antoine van Fraassen.
Antoine, bij bezoekers van de Talkshow ‘VanHorenZien’ ook bekend van het item ‘Kers op de Keek’, is woonachtig in Drunen waar hij ook de bibliotheek bezoekt. Zijn voorkeur gaat voornamelijk uit naar Nederlandse literatuur van Bordewijk tot Grunberg en van Jan Wolkers tot Couperus. Antoine leest niet alleen romans maar mag ook graag wegduiken in de filosofische boeken. “Het lezen van een filosofisch boek is weer een heel andere belevenis dan het lezen van een gewone roman. Maar je kunt natuurlijk ook romans lezen met een filosofisch thema. Ik hoop dat deze boeken presentatie u kan inspireren”, aldus Van Fraassen.


Vrijdag 24 april 2015. Enkele foto's koningsspelen op Sportpark de Schroef.


Vrijdag 17 april 2015. Zonnebloem lotenverkoop is weer van start gegaan. Cor van den Hoven (links) overhandigd het eerste lot aan Wim en Bep van der Wilk-Brouwer.


Dinsdag 31 maart 2015. Bibliotheek, Lezers van de Maand april: Jada en Edwin van der Heijden uit Drunen.
Na het zien van deze rubriek in de bieb was Jada zo enthousiast dat ze zichzelf spontaan heeft gemeld bij de balie. Ze moest er even geduld voor hebben maar nu is het dan zover! Samen met haar broertje Edwin heeft ze op 31 maart deze tafel met favoriete boeken ingericht.
In het kort stellen Jada en Edwin zichzelf voor:
Ik ben Jada, 10 jaar en zit op de basisschool Olof Palme. Mijn hobby's zijn lezen (natuurlijk), dansen, verhalen schrijven en tekenen. Boeken van Carry Slee, Jacques Vriens, Marion van de Coolwijk (mzzl meiden) en Thea Stilton vind ik heel leuk. Ook de series Warrior Cats en Fantasia (van Geronimo Stilton) vind ik mooi. Ik hou erg van spannende, fantasievolle boeken. Soms lees ik stripboeken zoals Suske en Wiske, Dance Academy en Sisters. Als ik stripboeken lees zijn dat meestal humoristische stripboeken. Als het kan lees ik heel de dag door alleen mijn ouders hebben er soms genoeg van…

Ik ben Edwin, 8 jaar en ik zit in groep 6 van Olof Palme. Mijn hobby's zijn: atletiek, leren, buiten spelen, gamen en natuurlijk lezen! Ik hou van spannende boeken zoals Fantasia en ik ben ook fan van series boeken zoals die van de Grijze Jager. Ik houd van humor en daarom ik lees ook grappige boeken en heb ik pas nog het moppenboek geleend. Verder lees ik ook nog informatieve boeken zoals het experimentenboek. Dat vind ik heel interessant. Ik ga per maand minstens 1 keer naar de bieb, want ik leen veel boeken en dat zijn meestal dikke boeken. Ik heb zelfs een keer 11 boeken geleend!

Hun favoriete boeken, stripverhalen en spellen staan gepresenteerd in alle vestigingen van Bibliotheek Heusden.


Vrijdag 27 maart 2015. Nationale Pannenkoekdag, SBO De Regenboog op bezoek bij De Zandley.

83 Noord-Brabantse scholen bakken pannenkoeken voor ouderen.
Een recordaantal van 735 scholen - waarvan 83 in de provincie Noord-Brabant - lieten meer dan 55.000 ouderen smullen van ruim 100.000 pannenkoeken, gebakken door zo’n 44.000 basisschoolleerlingen uit de bovenbouw.
Opnieuw brak de negende editie van Nationale Pannenkoekdag alle records en bracht de oer-Hollandse pannenkoek jong en oud op een vrolijke manier met elkaar in contact.
Pannenkoeken bakken blijkt een ideaal recept om ouderen wat extra aandacht te geven. Het aantal deelnemende basisscholen groeit jaarlijks en is inmiddels gestegen tot 735. In de provinciale top 3 hebben Noord-Brabant en Gelderland van plaats gewisseld. Gelderland heeft met 111 deelnemende scholen de tweede plaats veroverd. Het aantal in Noord-Brabant is met 83 scholen ten opzichte van 2014 gelijk gebleven. Zuid-Holland gaat – net als vorig jaar – aan kop met 159 deelnemende scholen.
Nationale Pannenkoekdag schonk dit jaar extra aandacht aan De kunst van het bakken. Deze wedstrijd heeft bijzondere recepten, opmerkelijke ingrediënten en zelfs kunstwerkjes opgeleverd die in de pan tevoorschijn werden getoverd. Voor de provincie Noord-Brabant is de zelfversierde pannenkoek van Nancy van der Zwan als beste inzending geselecteerd voor de landelijke finale. In de finale neemt haar pannenkoek het op tegen onder meer een ‘leeuwenpannenkoek’, een hartige pannenkoek met döner kebab en pannenkoekletters.
Nationale Pannenkoekdag vond dit jaar voor de negende keer plaats in Nederland. Tefal en Koopmans ondersteunen deze traditie om ouderen en kinderen dichter bij elkaar te brengen en een leuke dag te bezorgen. Naast de communicatie en organisatie richting scholen en oudereninstellingen zorgen Tefal en Koopmans dat de deelnemende basisscholen alle benodigde ingrediënten voor een pannenkoekenmaal voor ouderen in huis hebben, van pannenkoekpannen en pannenkoekmixen tot koksmutsen en tafelkleden.


Zaterdag 21 maart 2015. NLDoet Basisschool de Bolster. Werkzaamheden: met buurtbewoners en ouders de groenstroken rondom de school verbeteren. Deze ochtend wilden ze met elkaar kennis maken en samen een ontwerp maken voor de groenstroken, een aantal verbeteringen aanbrengen in de schooltuin, een composthoop aanleggen bij de schoolmoestuin, schoonmaken moestuinbakken en vullen met compost, schoonmaken borders en compost verspreiden, snoeien fruitstruiken, composthoop en vogelvoederplanken maken.

©2015 Dick Buskermolen