Diverse onderwerpen, deel 1. (2015)

Zaterdag 21 maart 2015. NLDoet Basisschool JongLeren. Werkzaamheden schoolplein, o.a. van pallets verticale tuintjes maken. Hiervoor gebruikten ze de oude composthoop zodat deze kon worden opgeruimd, afzetten van het lange snippergedeelte, zodat het schoolplein werd vergroot.


Vrijdag 20 maart 2015. NLDoet Modus, high tea voor de ex-cursisten van de ” ondersteuningsgroep voor partners of familieleden met dementie”.


Vrijdag 6 febr. 2015. De Bibliotheek Heusden organiseerde de gemeentelijke ronde van de Nationale Voorleeswedstrijd. Dit jaar in combinatie met de Open Pop Avond van de Aleph. De voorleeskampioenen van 14 basisscholen uit de gemeente Heusden traden voor het voetlicht. Ze lazen een fragment uit hun favoriete kinderboek. Ze kregen 5 minuten de tijd om een korte inleiding over het boek te houden en het fragment voor te lezen. De gemeentelijke voorleeswedstrijd vond plaats in “De Voorste Venne”, Afrikalaan 100 te Drunen. Tijdens het juryberaad kon iedereen kijken en luisteren naar het eerste bandje dat optrad tijdens de Open Pop Avond van de Aleph. In de jury zaten Wim van Engeland (wethouder gemeente Heusden), Jack Didden (schrijver), Marjolein van den Akker (Trefpunt Cultuureducatie Heusden), Ton Stassen (directeur de Aleph) en Marre Kuijsters (voorleeskampioen 2013).
Winnaar is geworden Milou Pessers. Zij zit in groep 7 van de Lambertusschool uit Haarsteeg. En ze las voor uit Fantasia II door Geronimo Stilton.

Wethouder Wim van Engeland

Felicitaties van Joyce Kooreman

Milou Pessers


Zaterdag 31 jan. 2015. Tiny van Weert viert haar 81e verjaardag.

©2015 Dick Buskermolen