Diverse onderwerpen, deel 1. (2014)

Zaterdag 16 maart 2014. Verkiezingscampagne CDA in Drunen.


Zaterdag 8 maart 2014. Verkiezingscampagne in Drunen.

PvdA

VVD Regionaal

VVD uit Heusden

Heusden Transparant, Patrick van der Steen

D66


Zaterdag 8 maart 2014: Lodewijk Vergroesen maakt reclame open dag Studieboerderij


Donderdag 20 februari 2014. Jelmer Ouwerkerk, bekend als Victor Verbeek uit de t.v. serie VRijland kwam donderdag 20 febr. naar Drunen. Jelmer speelde ook de hoofdrol in de films 'Zinloos' en ‘Eindshot’ en met zijn hoofdrol in de film 'Finnemans' won hij in 2010 een Gouden Kalf.
Hij was aanwezig in Feestwinkel Tovulon voor een Meet & Greet. Iedereen was welkom voor een foto en handtekening.


Zaterdag 15 februari 2014. In De Voorste Venne in Drunen werd om de titel 'Heusdense voorleeskampioen 2014' gestreden.
De kampioenen, afkomstig uit de groepen 7 en 8, wonnen in het najaar de voorleeswedstrijd op hun eigen school. Gedurende 5 minuten lazen de scholieren een fragment voor uit hun favoriete kinderboek. De ochtend werd door Margreet Greve van het poppentheater De Dwerg gepresenteerd.
Na het voorlezen beraadde de jury, bestaande uit Jack Didden (schrijver), Mascha van Till (directeur Walibi Holland), Margo Mulder (wethouder) en Judith Rotmans (directeur bibliotheek Heusden), wie zich de voorleeskamioen van de gemeente Heusden mocht noemen.
De volgende schoolkampioenen namen deel aan de voorleeswedstrijd: 1.Maureen van Heeswijk (Th.J. Rijkenschool). 2. Pem Smits (De Vijfhoeven). 3. Suze Dietrich (De Dromenvanger). 4. Lotte Brands (Johannes Paulus). 5. Anne Bonenkamp (Olof Palme). 6. Luna Marasabessy (De Bolster). 7. Suzanne van Esch (De Duinsprong). 8. Myrthe Bohnke (Voetius). 9. Lobke van Beurden (De Bussel). 10. Mathilda Koks (Het Kompas). en 11. Chiara van de Put (Lambertusschool).
Luna Marasabessy is uiteindelijk de voorleeskampioen geworden.

Luna


Vrijdag 31 januari 2014. Tiny van Weert vierde haar 80e verjaardag.


Donderdag 30 januari 2014. Un Peu de Tout, 30-jarig jubileum in 2014.


Dinsdag 21 januari 2014. In de bibliotheek van Drunen werd het eerste e-book uitgereikt aan Mirjam Persons uit Nieuwkuijk, het eerste nieuwe volwassen bibliotheek lid van 2014, uit handen van de nieuwe directeur van de Stichting Openbare Bibliotheek Heusden, Judith Rotmans. Op de foto links Judith, rechts Mirjam.


Zondag 12 januari 2014. Arnoud van Hulten werd tijdens het nieuwjaarsconcert van Harmonie Drunen in de Voorste Venne benoemd tot erelid.


Zondag 5 januari 2014. IVN De Waerdman-De Langstraat organiseerde op zondag 5 januari 2014 haar traditionele Nieuwjaarswandeling door een deel van het Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen. De ongeveer drie uur durende tocht startte om 10.00 uur en was gratis. De wandeling voerde door het mooiste stuifzandgedeelte van de duinen. Verder wandelde men langs heidevelden en door de bossen. Onderweg kon men genieten van grootschalige verschijnselen, zoals fortduinen en randwallen afgewisseld met kleinere verschijnselen, zoals zandverstuivingen rond graspollen of gewoon op rillen tot stand gebracht door het samenspel van wind en zand. Bij Café- restaurant “Bosch en Duin” werd gepauzeerd. De startlocatie was Café “De Klinkert”, De Klinkert 1 te Drunen, waar de groep werd opgesplitst met ieder een eigen gids.

©2014 Dick Buskermolen