Diverse onderwerpen, deel 7. (2013)

Zaterdag 9 november 2013. Dierenpark.


Zondag 3 november 2013. Familiedag fam. Van Tuijl. Huifkartocht met Gerrit en Dora Dusomos.


Donderdag 31 oktober 2013. Circus Renz


Maandag 14 oktober 2013. Vissen in Het Run.
Vissen op forel in Zwembad Het Run in Drunen.
Vanaf woensdag 16 oktober 2013 was de visvijver geopend op woensdag en vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 tot 16.00 uur of eventueel op afspraak.

Op de foto van voor naar achteren: Jelle en Mika van Esch uit Drunen, Frans Kersten uit Nuland, Kees Klijsen uit Waalwijk en Eddy Fukkink uit Drunen.


Dinsdag 8 oktober 2013 ontving Dhr. D.C. (Dirk) Prins uit Drunen (73 jaar) uit handen van Loco-burgemeester Wim van Engeland de koninklijke onderscheiding "Lid in de Orde van Oranje Nassau".
Dhr. Prins ontving de onderscheiding voor zijn enorme  vrijwillige inzet voor de samenleving op het gebied van sport en educatie.
Al bijna 40 jaren zet de heer Prins zich in voor de voetbalsport. Als vrijwillig scheidsrechter bij wedstrijden van de KNVB en als allround vrijwilliger bij de scheidsrechtersvereniging COVS De Langstraat. Bij deze vereniging heeft hij in de loop der jaren heel veel functies uitgeoefend en werkzaamheden verricht.


Dinsdag 8 oktober 2013. Gemengd koor Vivace

Achter de piano vlnr. de jubilarissen Willemijn van Twillert (sopraan), Harrie Smits (bas) en Tonny Cobben (sopraan). Op de voorgrond dirigent Annemiek van der Niet.


Maandag 7 oktober 2013. Een aantal jubilea vallen in 2013 samen. Zo bestaat Stichting Lezen 25 jaar, Stichting Lezen & Schrijven 10 jaar, De Nationale Voorleeswedstrijd 20 jaar, De Nationale Voorleesdagen 10 jaar en BoekStart 5 jaar. Voor Stichting Lezen meer dan aanleiding genoeg om 2013 uit te roepen tot het Jaar van het Voorlezen. Een jaar waarin men zoveel mogelijk kinderen én volwassenen wil laten ervaren hoe leuk voorlezen is.
In de bibliotheek in Drunen las Marre Kuijsters, winnares Voorleeswedstrijd 2013 van de gemeente Heusden, voor aan groep 7 van de Th. J.Rijkenschool uit Elshout, uit een boek van Lieneke Dijkzeul: Aan de bal.


Zondag 6 oktober 2013.Tijdens de Wilde Buiten Dagen van Natuurmonumenten werden jonge heksen en tovenaars tussen de 4 en 12 jaar klaargestoomd voor hun diploma. Zij maakten magische toverdrankjes, leerde vliegen op een bezemsteel, gingen op zoek naar de schuilplaats van heksen en zochten hen eigen eten in de natuur. Dat en nog veel meer deden ze tijdens de Wilde Buiten Dagen van Natuurmonumenten. Natuurmonumenten organiseert drie keer per jaar de Wilde Buiten Dagen met iedere keer een ander thema.

Bovenstaande foto zijn toevallige passanten.

©2013 Dick Buskermolen