Diverse onderwerpen, deel 6. (2013)

Vrijdag 4 oktober 2013. Hotel/Herberg/Manege D'n Dries vierde het 1-jarig bestaan met o.a. een paardenbuffet.


Woensdag 2 oktober 2013. Enkele leden Harmonie Drunen.


Dinsdag 24 september 2013. uitreiking certificaten Modusmaatjes.

vlnr.: Marion Arends (consulent Modus), Hans Binnendijk, Jacqueline Staal, Niels van Baardwijk, Cis Smits, Ineke van Baardwijk, Gerard van der Hagen, Josje van Hal (consulent Modus).


Dinsdag 24 september 2013. 10 jaar feest met Gradje.
Dat is de naam van de nieuwe cd van Gradje (Gradje Kivits) uit Drunen. Tien nieuwe nummers, met als openingslied "Geef ons maar unne meter bier".

Gradje ook gesignaleerd bij de start van de 80 van de Langstraat, 14 september.


Zaterdag 21 september 2013 was het weer Burendag, het jaarlijks terugkerend feest dat je samen viert met je buren en de buurt. Een dag waarop je gezellig samen komt en waarbij veel mensen iets goeds doen voor elkaar en de buurt. Douwe Egberts en het Oranje Fonds organiseren Burendag omdat buurten leuker, socialer en veiliger worden als buren elkaar ontmoeten en zich samen inzetten voor hun buurt.
Burendag werd ook aan de Kastanjelaan-West gevierd, bij speelveld 'De vogeltuin' aan de Laurierstraat. Ouders hielpen de kinderen met het maken van eekhoornvoederhuisjes en "bijenhotels".


Zaterdag 21 september 2013. De katholieke parochie Wonderbare Moeder hield in samenwerking met de protestantse kerk en het d'Oultremontcollege een vredewandeling in Drunen. Deze werd op zaterdag 21 september vanaf 10.00 uur gehouden, start was de Hubertuskapel aan de Steegerf.

Het is onderdeel van de Vredesweek, die van 21 tot en met 29 september werd gehouden. Het eerste gedeelte van de wandeling werd in totale stilte gedaan, e.e.a. onder leiding van diaken van de parochie Albert Soeterboek en Elise Jansen van de Open Hof.


Zondag 8 september 2013 steeg rond 19:00 een luchtballon De Rooi Pannen op, nabij de Praxis.

2013 Dick Buskermolen