Diverse onderwerpen, deel 4. (2013)

Vrijdag 19 juli 2013. Ton van Hulten uit Drunen kweekt Lathyrus (pronkerwten). Op de Nationale Tentoonstelling in Appeltern won hij in 2011 en 2012 de Carlee wisselbeker voor de mooiste uit 5 categorieen.
Van 27 t/m 30 juni j.l. was er weer een tentoonstelling in de Tuinen van Appeltern,  maar zonder keuring, omdat door het koude voorjaar de lathyruskweek een achterstand had opgelopen.


Zondag 14 juli 2013. Bosscheweg met bloementuin


Zaterdag 6 juli 2013 ontving Dhr. Kees (C.A.M.) van den Hoven (54 jaar) uit Drunen in Sportkantine SC Elshout       uit handen van Loco-burgemeester Mart van der Poel de koninklijke onderscheiding "Lid in de Orde van Oranje Nassau".

Met het afsluiten van het seizoen 2012/2013 heeft Kees van den Hoven 40 jaar kaderlidmaatschap bij de Sportclub Elshout, afdeling voetbal, er op zitten. Gedurende deze 40 jaren heeft hij zich op een uitzonderlijke wijze ingezet voor deze sportclub.
Vanwege zijn enorme inzet is Kees van den Hoven benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.
De heer Van den Hoven zet zich vooral in voor de jeugdafdeling van SC Elshout. Zo  is hij onder meer al jaren teamleider, trainer, bestuurslid, organisator van jeugdvoetbal- en zaalvoetbaltoernooien. Ook organiseert hij sinds jaar en dag toto’s en loterijen waarvan de opbrengst ten goede komt van de Elshoutse sportclub. Verder is hij jarenlang actief voor de zomer/sportkampen van SC Elshout

Kees met vriendin José van Uden


Op woensdag 12 juni 2013 werd het speelveld aan de Laurierstraat geopend. Bij de wijkgesprekken in Drunen vorig jaar kwam deze o.a. als winnende wijktip uit de bus. De wijktip bestond uit het uitbreiden van de speelvoorzieningen. Tijdens de Dromen.Doen.Heusden.-dag op 27 januari j.l. vertelde initiatiefneemster Leonie Paardekoper over haar droom voor haar wijk. Dankzij haar inzet en die van andere vrijwilligers in de buurt lukte het hen om die wens te realiseren. Wethouder Kees van Bokhoven opende dit nieuwe speeltuintje.
Tevens ontvingen zij van de Streekraad Het Groene Woud & De Meierij en Groen Dichtbij een cheque van euro 1000,= voor het versterken van zowel het groen als de sociale samenhang in de buurt.

vlnr.: Erika van Gessel, Leonie Paardenkooper en Kees van Bokhoven.


Woensdag 12 juni ondertekenden Stichting de Schroef en Stichting Scala een samenwerkingsovereenkomst ten behoeve van de uitbreiding van buurtsportcoaches.
Op de foto vlnr.: Peter Groenestein (Stichting de Schroef), Henk van der Pas (directeur Stichting Scala), wethouder Wim van Engeland en Wout Heijnen (Stichting de Schroef).


Zondag 9 juni 2013 ontving Dhr. Jos (A.C.M.) van den Hoven (48 jaar) uit Drunen, uit handen van Burgemeester Jan Hamming de koninklijke onderscheiding "Lid in de Orde van Oranje Nassau".
Bij gelegenheid van zijn vertrek als competitieleider en scheidsrechter bij de KPJ Brabant, regio Maas, Waal en Meierij is Jos uit Drunen Koninklijk Onderscheiden. Dit gebeurde in de Handbalkantine sportpark De Biescamp in Geffen.
De heer Van den Hoven werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn ruim 20 jaar lange vrijwillige inzet voor de KPJ Brabant en voor de sport in zijn algemeenheid.
Naast het vrijwilligerswerk voor de KPJ is de heer Van den Hoven ook zeer actief betrokken bij SC Elshout en de Sportraad Heusden. Deze vrijwilligerstaken zet hij voort.


Woensdag 5 juni 2013. De ANV Oostelijke Langstraat zorgt met de wandeltocht Pink Ribbon voor een roze groet. Ergens op de route hebben ze o.a. rose lathyrus gepland, waar de wandelaars langskomen.

©2013 Dick Buskermolen