Diverse onderwerpen, deel 3. (2013)

Donderdag 30 mei 2013. De Natuur- en Milieuvereniging Gemeente Heusden startte op donderdagavond 30 mei met een Repair Café, een tweemaandelijks gebeuren, in buurthuis De Stulp te Drunen. U bent daar van harte welkom met draagbare, kapotte spullen van 19.00 tot 21.00 uur.
Ter plekke worden kapotte spullen door vrijwilligers gerepareerd. Het is gratis, maar er hangt wel een pot, waarin een bijdrage aan de kosten gedeponeerd kan worden.

Mohamed Abubakar Saïd, een voormalige kleermaker uit Somalië, repareerde een naaimachine en kapotte kleding.


Donderdag 23 mei 2013. Het Koning Willem I College in ‘s-Hertogenbosch reikte dit jaar weer College Awards uit aan de studenten die er het meest uitspringen: één voor Vakmanschap, één voor Innovatie en één voor bijdrage aan de Community.
Op woensdagavond 5 juni werden alle 21 genomineerden in het zonnetje gezet en werd bekend gemaakt wie de Awards gewonnen hebben. Ook werd één winnaar ‘student van het jaar 2013’. Twee genomineerden kwamen uit de gemeente Heusden. Het zijn Koen van der Veeken en Sam Leeuwis uit Drunen.
Koen (18 jaar) volgt de opleiding ICT-beheerder. Zijn stage doet hij bij het Willem van Oranje College in Waalwijk. In groep zes had Koen vier computers thuis en hij was al snel de volwassenen in zijn omgeving voorbij op ICTgebied. Koen is genomineerd voor zijn inzet voor de mens: hij gaat twee keer in de week bij dementerende bejaarden spelletjes doen en kaarten. Hij organiseert bij Stichting Heppie vakantieweken voor kinderen die niet onbezorgd kunnen opgroeien. Ook is hij buddy voor mensen die uit de kast willen komen bij Stichting Outway.
Sam (20 jaar) volgt de kappersopleiding en loopt stage bij Kapsalon Ixxi in Drunen. Als Sam zich ergens in vastbijt, gaat ze er helemaal voor. Ze weet het beste uit zichzelf en anderen te halen. Vanaf haar eerste leerjaar deed ze al mee met de kapperswedstrijden op school en kwam ze altijd ver. Afgelopen jaar won ze zelfs de eerst prijs. Ze is enthousiast, oprecht geinteresseerd en creatief. Ook jureerde ze bij wedstrijden. Ze wil zich blijven verbeteren, een heel goede kapster en topstylist worden en hoopt anderen te mogen begeleiden, cursussen te geven.

Uitslag: de Student van het jaar 2013 van het Koning Willem I College in Den Bosch is Eugene van de Manakker uit Helmond.
Eugeny van de Manakker van de afdeling Bouw Infra, Architectuur en Meubeldesign won ook de Award voor Innovatie. Zij zal het Koning Willem I College in oktober vertegenwoordigen bij de verkiezingen tot landelijk ambassadeur beroepsonderwijs 2013 van de MBO-Raad.
Wayne Kropman uit Den Bosch van de opleiding zelfstandig kok, ontving de Award voor Vakmanschap, Koen van der Veeken (Drunen) opleiding ICT-beheerder, won de Award voor Bijdrage aan de Community.

Koen

Sam


Zondag 26 mei 2013. Bospad vernoemd naar geliefde hardlooptrainer Piet Voorn.
Trainer nam na 22 jaar afscheid als trainer ´Sunday morning runners´

Piet Voorn (70 jaar) nam op zondag 26 mei na 22 enthousiaste jaren afscheid als zeer toegewijde trainer van de ´Sunday morning runners´ (SMR). Ter ere van het afscheid onthulden oud-leden en leden van de SMR op zondag 26 mei 2013 een herinneringsmonument bij een bospad in de Drunense Bossen.
Al ruim 40 jaar trainde Piet Voorn vol enthousiasme de hardlopers van de Drunense Atletiek Klub (DAK), toen er vraag ontstond naar hardlooptraining op zondagmorgen. Piet bood zich direct als trainer aan. Zo ontstonden de ´Sunday morning runners´.
Jarenlang konden de fanatieke 'Sunday morning runners' voor advies, een goed gesprek of een bemoedigend woord bij Piet terecht. Vele hardlopers kregen de smaak te pakken en trainden onder leiding van Piet voor een halve of zelfs een hele marathon. Piet hielp hen hun doel te bereiken, met zelfs extra trainingen in de wintermaanden.
Na 22 jaar besloot Piet dat het voor hem tijd was te stoppen als trainer van de SMC.
Ter ere van zijn afscheid, organiseerden lopers en oud-lopers op zondag 26 mei een afscheidsfeest aan de Steegerf in Drunen. Na een laatste training, onthulden de lopers en oud-lopers een ludiek herinneringsmonument bij een nabij gelegen bospad in de Drunense bossen, in de Fellenoord.

©2013 Dick Buskermolen