Diverse onderwerpen, deel 3. (2012)

Donderdag 8 november 2012. Pompoenen Els Vissers aan de Duinweg .


Dinsdag 30 oktober 2012. Stichting De Schroef heeft per 1 oktober 2012 een nieuwe voorzitter en penningmeester.
Peter Groenestein neemt deze functie over van Anneloes Ritsema. Jan Durenkamp neemt de functie van penningmeester over van Koen van Nieuwburg.
De Schroef heeft ook 3 combinatiefunctionarissen die scholieren aan sportclubs verbinden door demonstratielessen onder schooltijd en toernooien daarbuiten.

Vlnr.: voorzitter Peter Groenestein, comb. functionaris Maaike Walters en vertrekkend voorzitter Anneloes Ritsema.


Zondag 28 oktober 2012. Ophangen nestkastjes, gemaakt tijdens Burendag Kastanjelaan-West op 22 september.


Zaterdag 13 oktober 2012. Jubileumtentoonstelling IN DE BAN VAN TEXTIEL
In centrum voor de kunsten de Aleph werd op zaterdag 13 oktober 2012 de jubileumtentoonstelling IN DE BAN VAN TEXTIEL geopend. Kunstenares Marianne Verhulst, al 33 jaar een zeer gewaardeerde docent Textiel van de Aleph, werd 70 jaar.
En … Marianne geeft nog steeds enthousiast les. Zij heeft, ook landelijk gezien, de Aleph op de kaart gezet met haar cursussen, maar ook met het organiseren van bijzondere workshops van gastdocenten. Zo stond er dit jaar voor de 10e keer een zomerwerkweek met kunstenaar Nynke van Amersfoort op het programma. De Aleph is een van de weinige centra voor de kunsten waar textiel deel uitmaakt van het aanbod Beeldend.
De jubilea worden gevierd met een bijzondere expositie waarin werk te zien is van Marianne Verhulst en Nynke van Amersfoort, maar vooral ook van hun cursisten. Het is duidelijk te zien dat vormgeven in en met textiel de afgelopen jaren een grote ontwikkeling heeft doorgemaakt, zeker ten aanzien van de toepassing van allerlei soorten, niet textiele, materialen.

Lidy van Dam

Lidy van Dam en Marianne Verhulst


Woensdag 3 oktober 2012. Organisatoren Memories & Dreams: dirigent Geert Mooren, Sebastiaan de Gouw, Rik Verstijnen en Rob van den Nieuwenhuizen.


Zaterdag 22 september 2012. Burendag Kastanjelaan-West.

Subsidie Gemeente € 7500,= om te besteden voor verwezenlijken van het speelterrein voor de kinderen op het grasveld aan de Laurierstraat.
Oranjefonds heeft € 500,= geschonken om een burendag te houden, dit voor het saamhorigheidsgevoel binnen de wijk te bevorderen.


Zaterdag 22 september 2012. Comité Dwergonie.


Maandag 17 september 2012. Blaasorkest "Aojum Zat" bracht een serenade aan Hanneke Willemen, om haar een hart onder de riem te steken omdat zij vanwege zwangerschap bed moet houden.


Woensdag 4 juli 2012. Paardenkoetsje kruising Honderdbunderweg/Duinweg


Zaterdag 30 juni 2012. Drie heren op leugenbankje Duinweg

©2012 Dick Buskermolen