Diverse onderwerpen, deel 2. (2012)

Donderdag 21 juni 2012. Ton van Hulten uit Drunen kweekt Lathyrus (pronkerwten). In 2011 won hij de Carlee wisselbeker voor de mooiste uit 5 categorieen.
Op woensdag 27 juni 2012 deed hij wederom een gooi naar de hoogste prijzen op de Nationale Lathyrus Tentoonstelling in Appeltern, die voor het publiek geopend was van 28 juni t/m 1 juli 2012

Verschillende soorten Lathyrus waren op de tentoonstelling te zien, zoals: potlathyrus, hangingbaskets, kleinbloemige en vaste soorten. Vooral de heerlijk geurende spencertypen waren in vele kleuren te bewonderen. Onder de professionele en amateurkwekers deden er uit onze regio twee inzenders mee. Ton van Hulten uit Drunen haalde met verschillende rassen de hoogste prijzen op de tentoonstelling. Hij won uiteraard de felbegeerde Carlee-beker. Mevr. R. Oerlemans-Ligtvoet uit Loon op Zand won met de door haar ingezonden spencertypen de Zilveren Kan. Zowel voor de deelnemers als voor de bezoekers een zeer geslaagde tentoonstelling.


Zondag 17 juni 2012. Corrie van Delft gaf een feestje bij De Korenmolen in Drunen voor haar 80e verjaardag een dag later, op maandag 18 juni.


Thimo Mookhoek Nederlands kampioen Turnen

In het weekend van 2 en 3 juni 2012 vond in Nijverdal het NK Turnen voor heren talenten 1e, 2e en 3e divisie plaats.
In de categorie Instap 10 (2e divisie) werd Thimo Mookhoek (10) uit Drunen met ruime voorsprong Nederlands Kampioen bij de meerkamp finale.
Thimo is lid van turnschool Alianza uit Waalwijk.
In de toestelfinales behaalde hij ook nog 3x goud (ringen, brug en rekstok).


Donderdag 7 juni 2012. Interview met Rini en Carien van Rooij van Aspergekwekerij Groenewoud.


Woensdag 6 juni 2012. Oud-carnavalsprins Piet van Herpen (92) is op zaterdag 2 juni 2012 benoemd tot ere-lid van de Elfde Kamer van Dwergonië. In deze bijzondere ‘kamer’ hebben zitting de oud-carnavalsprinsen en de Eerste Burgers van Dwergonië (Drunen). Dezelfde zaterdag beleefde het Elfde Kamer Huisorkest zijn première. Dit orkest staat onder leiding van Piet van Balkom.
De Elfde Kamer was unaniem in zijn keuze Piet van Herpen tot ere-lid te benoemen. Zo blijft Piet voor het leven voorzitter, en ‘is hij ontlast van bepaalde zware taken’. Ook hoeft hij geen contributie meer te betalen.
Vóóafgaand aan het ceremonieel speelde het versbakken Huisorkest de Torenstraatwals en ‘Koekoek’. Vervolgens kon ‘het zware werk’ beginnen. Chris de Jong, in wiens tuin het jaarfeestje van de Elfde Kamer werd gevierd, las de tekst op de oorkonde voor. Piet van der Bruggen reikte deze uit. Pieter Schwartzmans tenslotte deed zijn werk als opperstalmeester zoals het hoorde. Het trio zorgde voor een avond waarin niemand iets tekort kwam.
Piet liet alles rustig over zich heen komen. “Waar ik het aan verdiend heb weet ik niet. Ik ben er heel erg blij en verrast mee. Ik blijf mijn contributie wel gewoon betalen.”
Dit laatste is weer niet de bedoeling. De Elfde Kamer weet hiervoor vast een oplossing te bedenken, al is het maar in de vorm van ‘een noodfonds’. Zoiets komt altijd een keer van pas.

Piet is begin november 2014 overleden.


Zaterdag 26 mei 2012. Links Anja van Wezel, rechts An Berkelmans


Zaterdag 12 mei 2012. Bruidspaar Pascal en Lizelotte Hageman-Herremans

Ambtenaren burgelijke stand

©2012 Dick Buskermolen