Diverse onderwerpen, deel 1. (2012)

Zaterdag 12 mei 2012 werd de Alpe D`Huez op vier verschillende tijdstippen virtueel beklommen met Spinning Bikes door maar liefst 300 sportieve fietsers op het Raadhuisplein in Drunen. Dit initiatief was georganiseerd door Sportcentrum Total Fit, Grand Cafe de Arcade en door Drunenaar Hans Brok.
Dit alles voor het goede doel: het KWD-huis in Drunen (Kleinschalig Wonen Drunen). In de particuliere woning wonen 3 zwaar lichamelijk en verstandelijk gehandicapten jongeren. Het huis kwam 13 jaar geleden tot stand door de inzet van de ouders van deze kinderen en de gemeente Drunen.
Deelname aan deze sponsor Spinning kostte € 10,00 per persoon, per uur.
Lars Boom, Petra de Bruin, Ingrid Haringa, Mascha Pijnenborg, Jaap Viergever, Peter Damen, Maikel Govaarts en Jeroen Boelen namen als prominenten deel. Ook voor de jeugd werd er van alles op het plein georganiseerd. De Olof Palme school ( 650 leerlingen) ging ook iets op het touw zetten voor dit goede doel.

De 300 sportieve fietsers hebben 10.000 euro bij elkaar gefietst voor het KWD-huis in Drunen.
Nog eens duizend euro ging naar CTC; een vrijetijdsclub voor verstandelijk gehandicapten. Met de hulp van nog eens heel veel sponsoring werd het bedrag van elf duizend euro behaald. Aan het einde van de middag werden de cheques overhandigd.


Maandag 23 april 2012. Onderstaand enkele foto's van winnaars postcode loterij fiets, die een afspraak hadden om de fiets om 13:30 op te halen.


Woensdag 28 maart 2012


Zondag 4 maart 2012. Op woensdag 29 februari is Annemijn geboren, dochter van Jason en Arlette Bos, een schrikkelbaby.

Annemijn

Annemijn met haar broertje Julian (25 december 2009)

Annemijn met Julian en oma Mieke Wijs- de Bonth


Maandag 27 februari 2012. De werkzaamheden op de Bosscheweg zijn gestart op maandag 27 februari en duren waarschijnlijk tot half september 2012. De werkzaamheden worden in fasen uitgevoerd voor de plaatselijke bereikbaarheid van omwonenden, bedrijven en percelen. Door weersomstandigheden moet mogelijk worden afgeweken van de planning. Tijdens de uitvoering van het werk houdt de aannemer contact met omwonenden en bedrijven als het gaat om de bereikbaarheid.
De eerste fase, vanaf de rotonde van de Lipsstraat tot en met het Groenhof, is gestart op 27 februari. Gelijktijdig wordt gestart met het gedeelte van de Nieuwkuijksestraat, tussen de Kasteellaan en de komgrens van Nieuwkuijk. De fasering en globale planning vindt u op de website www.heusden.nl.
Het verkeer wordt tijdens de hele uitvoeringsperiode omgeleid via de Lipsstraat en de Spoorlaan. De omleidingsroute wordt met borden aangegeven. Openbaar vervoer Buslijn 136 (Veolia) rijdt gedurende deze periode via de Lipsstraat, Spoorlaan, Middelweg, Spoorlaan en de Jhr. de la Courtstraat naar het Burgemeester van Houtplein in Vlijmen en vice versa. Vanaf dit punt rijdt buslijn 136 de normale route. Er komen tijdelijke bushaltes op de Middelweg ter hoogte van de Kerkstraat en nabij de Venbroekstraat. De haltes worden voorzien van een fietsenstalling. Heeft u vragen over de werkzaamheden? Neem dan gerust contact op met de heer F. van Engelen via telefoonnummer (073) 5131789.


Vrijdag 27 januari 2012. Bij de wedstrijd ‘Het lekkerste ding van Brabant’ heeft bakker Allard uit Drunen voor de derde keer op rij goud behaald. Met het Appel Clafoutis Taartje werd de maximale score van 50 punten behaald, hierbij hoort de beoordeling Goud met Ster.
In 2010 won Bakker Allard al Goud met Ster voor de Herfstcake en in 2011 werd diezelfde prijs gewonnen met de Winterplaatcake. Dit jaar deed Bakker Allard mee met het Appel Clafoutis Taartje, een zoete variant op een quiche. Gemaakt van een bodem van zanddeeg met een vulling van verse appelschijfjes en rozijnen.
De wedstrijd ‘Het lekkerste ding van Brabant’ wordt georganiseerd door SVO te Best voor versspecialisten uit diverse branches.


Vrijdag 13 januari 2012. Nieuwe cd Het Groot Dwergonisch Mannenkoor: De Brabantse Operaperette Potpourri.

Op de foto zijn enkele leden de cd's aan het inpakken.
Onder leiding van dirigent Willem Klerx zingen de volgende mannen in het koor:
Peter van Bavel, Gerard Bekke, Henk van Berkum, Bert Bijnen, Mari van Bokhoven, Ad Bonke, Paul de Bonth, René Brands, Martien Broeren, Arnold Brok, Piet van der Bruggen, Jan de Bruin, Arie Clement, Berry van Cromvoirt, Michel Dingemans, Jos Emmers, Jan van Engelen, Alan Fenn, Ton Gelens, Sjef Gijselhart, Cor van den Hoven, Joost Huijsmans, Cor Kerkhoffs, Willem Klerx, Jan Kools, Theo Kouwenberg, Tiny Leijtens, Sjaak Ligtvoet, Leo van Meer, Cees Montens, Ronald Morshuis, Jos Muskens, Ruud Niessen, Hans Peijnenborgh, Theo Peperkamp, Nardus van der Plas, Johan Ploeger, Jan Pullens, Jacques van Riel, Jan van Rooij, Kees Smits, Fred van der Steen, Leo Swaans, Nico Swinkels, Hans Trommelen, Johan van Tuijl, Sjel van der Ven, Ad Verhoeven, Huub Verhoeven en Chris Werner.

vlnr.: Fred van der Steen, Leo Swaans, Mari van Bokhoven, Chris Werner en René Brands

©2012 Dick Buskermolen