Diverse onderwerpen, deel 1. (2010)

Maandag 19 april 2010. Fietsroute rond en door de Drunense Duinen. Start Duinweg Drunen. Over het kanaal na 500 meter rechtsaf, richting café de Klinkert. Langs De Fellenoord, De Roestelberg, Bosch en Duin, Rustende Jager, Giersbergen.


Donderdag 25 maart 2010. Jan Bekkers vierde zijn 25-jarig dienstjubileum bij tankstation "De Heikant"


Woensdag 24 februari 2010. Gemeentebelangen bij opening Jumbo
vlnr.: Dries van Delft, Jos Smits en Kees Musters.


Zaterdag 20 februari 2010. Campagne gemeenteraadsverkiezingen in centrum Drunen.
GroenLinks, Heusden Eén en CDA

Actiegroep "Hoor de A59" ontving de SchoonGroen-prijs. Links wethouder Mart van der Poel.
Zij hebben 12 jaar actie gevoerd voor geluidsschermen langs de A59, wat gerusulteerd heeft in een subsidie van 16,2 miljoen van Rijkswaterstaat.

GroenLinks Eerste-Kamerlid, fractiesecretaris Jan Laurier

Links Peter Verboven (GroenLinks), rechts Jan van Engelen (Heusden Eén)

CDA: links Ans Muskens-de Bont, rechts Desirée Rijnders-Huisman, achter Jeroen van de Wiel

Heusden Eén, vlnr.: Will Dijkstra, Adrie van Bladel, Jan van Engelen, John van der Geld en Rik de Langen

Heusden Eén: 2e van links: Jan Kleian, midden: Hannie van den Dungen, rechts: Mark BuijsWoensdag 3 februari 2010. Oranje Fonds reikte eerste buurtcadeau uit in Drunen.

Oranje Fonds, het grootste fonds op sociaal gebied, verraste Buurthuis De Stulp met het Oranje Fonds Buurtcadeau t.w.v. € 3.000. Dit is het eerste Buurtcadeau dat het Oranje Fonds uitreikt in Drunen. In buurten waar de Straatprijs van de Nationale Postcode Loterij valt, verblijdt het Oranje Fonds een organisatie met het Buurtcadeau. Zo hebben ook alle omwonenden langdurig profijt van de straatprijs.
Buurten zijn de haarvaten van de samenleving. Lokale organisaties waarbij buurtbewoners elkaar ontmoeten zijn van grote waarde voor de samenhang en veiligheid van Nederland. Vandaar dat het Oranje Fonds extra wil investeren in de buurt. Het fonds doet dit op allerlei manieren. Het is betrokken bij Burendag en investeert in activiteiten en accommodaties.
Daarnaast verrast het Oranje Fonds in de buurten waar de Straatprijs valt, een lokale organisatie met het Oranje Fonds Buurtcadeau. Binnen de doelstelling van deze organisatie krijgen zij € 3.000 te besteden. Zo hebben niet alleen deelnemers van de Nationale Postcode Loterij profijt van de Straatprijs, maar ook andere omwonenden.
In Drunen zijn ze erg blij met het Buurtcadeau. “Wij gaan het geld besteden aan versterkers, een koelkast en kookplaten voor onze kookclubs”, aldus de heer H. van Lokven van het Buurthuis. “Ook kopen wij een naambord met ledverlichting om de herkenbaarheid van ons gebouw te vergroten”.
Het Oranje Fonds is het grootste fonds op sociaal gebied. Per jaar besteedt het ongeveer € 24 miljoen aan organisaties die werkzaam zijn aan de sociale kant van Nederland, Aruba en de Nederlandse Antillen. Door deze bijdragen ontmoeten mensen elkaar of vinden zij een nieuwe plaats in de samenleving. Het Oranje Fonds ontvangt onder andere bijdragen van de Nationale Postcode Loterij en giften uit het bedrijfsleven en van particulieren. De Prins van Oranje en Prinses Máxima zijn beschermpaar van het Oranje Fonds. 

Dhr. Henny van Lokven, zakelijk leider van De Stulp, en Marinka Peerdemann van het Oranje fonds

DAS "Dansclub Actieve Senioren", elke woensdagmiddag in de Stulp te vinden.


Zaterdag 9 januari 2010. Er kon vanaf zaterdag op het Raadhuisplein worden geschaatst. De afgelopen dagen was Gerard van Kuijk van de Arcade druk in de weer geweest om de ijsbaan van 600 m2 schaatsklaar te krijgen. Dit wilde hij vorig jaar al doen, maar toen bleek het daarvoor net te laat. "Nu zijn we dus precies op tijd. Met de vorstperiode die we hebben, kan er een mooie ijsbaan ontstaan. Ik heb het plan met de Stichting Promotie Drunen doorgesproken en zij waren ook meteen enthousiast. Met alle zaken die aan het Raadhuisplein zitten heb ik ook leuke afspraken kunnen maken. Elk initiatief dat anderen hebben zijn echter welkom", legde Gerard uit. Zelf zorgde de Arcade voor de snert, glühwein en de warme chocolademelk. Uiteraard werd de schaatsbaan mooi verlicht, zodat er ook 's-avonds geschaatst kon worden.
Met de opbouw van de baan had men met tegenslag te maken. Het plein loopt 35 cm af, zodat de baan niet in een keer opgebouwd kon worden. Maar met de opgedane ervaring van dit jaar, kan de baan de volgende keer in 3 dagen opgebouwd worden.


Woensdag 6 januari 2010. Schaatsen op de ijsbaan bij de Roeivijver.

©2010 Dick Buskermolen