Dilia Nelissen Gemeentelijke Erepenning 2018

Zondag 7 oktober 2018 ontving mevrouw E.T.N. (Dilia) Nelissen-Peeters uit Vlijmen de Gemeentelijke erepenning van de gemeente Heusden uit handen van loco-burgemeester Peter van Steen.

Mevrouw Nelissen kreeg de erepenning vanwege haar zeer grote inzet bij het creatief centrum Het Stuurhuis in Nieuwkuijk.
50 jaar geleden waren er in de voormalige gemeente Vlijmen voor (huis)vrouwen weinig ontspanningsactiviteiten. Mevrouw Nelissen zocht en vond een aantal dames die er wel oor naar hadden om creatieve activiteiten zoals bloemschikken, schilderen, enz.  te gaan organiseren. Deze activiteiten vonden op meerdere locaties door de gemeente heen plaats. De animo was zeer groot en naast de Pastorie, de Torenbar en bij particulieren thuis werden de cursuslocaties uitgebreid met de buurthuizen De Mand en De Korf. Uiteindelijk werden alle activiteiten bijeengebracht in de voormalige landbouwschool in de Kerkstraat in Nieuwkuijk. Er werd verbouwd en er kwam een leskeuken om kooklessen te kunnen geven. Deze voormalige school werd het creatief centrum Het Stuurhuis.
In 2018 bestaat (de organisatie achter) Het Stuurhuis 50 jaar en is Dilia Nelissen al jaren één van de drijvende krachten van Het Stuurhuis geweest. Zij vervulde diverse coördinerende functies en heeft het centrum mede gemaakt tot wat het nu is: een bruisend creatief centrum met een groot aanbod aan cursussen en workshops die gemiddeld 700 cursisten per seizoen uit de gehele regio mag verwelkomen. Zo zorgt mevrouw Nelissen, samen met anderen, ervoor dat er aan vele mensen uit de gemeente Heusden en omgeving mogelijkheden worden geboden om op een ontspannen manier hun creativiteit te ontwikkelen en - net zo belangrijk -  een gezellige avond met elkaar hebben. Een aantal cursussen bestaan al langere tijd en hebben een vaste groep deelnemers waaruit hechte vriendengroepen uit zijn ontstaan!

©2018 Dick Buskermolen