De Zeven Deugden

Donderdag 9 juni 2016. Paul van Loon maakt winnaar de zeven deugden bekend.
Basisscholen in Heusden deden mee aan wedstrijd Expositie Heusden 1516.
Leerlingen in de gemeente Heusden hebben een kunstwerk gemaakt geïnspireerd op één van ‘de zeven deugden’ van Heusden. Op donderdag 9 juni om 14.00 uur opende wethouder Wim van Engeland de middag bij het Gouverneurshuis in Heusden en maakte Paul van Loon de winnaar bekend, groep 5 van de Lambertusschool uit Haarsteeg.
Iedere leerling uit de winnende klas ontving het boek ‘Op zoek naar Jeroen’ en mocht deze direct laten signeren. Alle ingezonden stukken worden tentoongesteld en maken op deze manier onderdeel uit van de expositie Heusden 1516.
Als onderdeel van de expositie Heusden 1516 hebben Streekarchief Langstraat Heusden Altena en het Gouverneurshuis een wedstrijd uitgeschreven voor de groepen 5 tot en met 8 van het basisonderwijs uit de gemeente. Klassen zijn aan de slag gegaan met de opdracht: maak met je klas een kunstwerk geïnspireerd op één van de zeven deugden van Heusden. De kunstwerken zijn door een vakkundige jury beoordeeld en zes klassen waren uitgenodigd om op donderdag 9 juni naar het Gouverneurshuis te komen waar de winnaar bekend werd gemaakt. De winnende klas mocht zijn boek direct laten signeren door Paul van Loon. Ook voor de andere klassen was het een memorabel moment, want Paul van Loon las een stukje uit één van zijn boeken voor, waarna kinderen vragen konden stellen.
De zeven deugden - nederigheid, gulheid, naastenliefde, zachtmoedigheid, kuisheid, matigheid en ijver - zijn de tegenhanger van het wereldberoemde schilderij ‘de zeven zonden’ van Jheronimus Bosch. Bezoekers van de vesting Heusden kunnen de belevingsroute ‘de zeven deugden’ volgen en de expositie Heusden 1516 bezoeken.
Tijdens de openingstijden van de expositie Heusden 1516 kunnen (groot)ouders met hun (klein)kinderen tot en met 11 september de kunstwerken komen bekijken. Alle stukken worden tentoongesteld in het Bezoekerscentrum of in het Gouverneurshuis. Meer informatie over de expositie en de openingstijden is te vinden op: www.heusden1516.nl.

vlnr.: Jimmy Henskens, Joël van Heist, Zoë Boezer en Fieke van der Aa.

©2016 Dick Buskermolen