De Schakel, Onthulling kunst ligt op straat, deel 1

Woensdag 17 april 2013. Onthulling Kunst ligt op straat, voor buurthuis de Schakel. Vijfenveertig kinderen uit Oudheusden hebben onder begeleiding van kunstenaar Ton Lammers allemaal een persoonlijke stoeptegel ontworpen en deze uitgevoerd in mozaïek. Deze tegels zijn ingelegd in de stoep voor buurthuis de Schakel en vormen zo een blijvend kunstwerk.
De feestelijke onthulling werd muzikaal omlijst door de Braziliaanse percussieband Sambatica. Alle Oudheusdense kinderen mochten meedoen aan een ballonnenwedstrijd.
KUNST na school organiseert naschoolse kunstworkshops op een drietal plaatsen in de gemeente Heusden, ook in Oudheusden. Doel is om kinderen op een laagdrempelige manier vaker in contact te brengen met kunst en cultuur. Een kracht van de workshops is de presentatie. Aan het einde van een workshop wordt altijd aan publiek getoond wat de kinderen gemaakt of geoefend hebben.
Het project Kunst ligt op straat is één van de initiatieven. Dit bijzondere project wordt gesteund door de gemeente, door Woonveste en door de Rabobank.

©2013 Dick Buskermolen