Biljartvereniging De Schakel, 2012

Vrijdag 27 april 2012. Districtskampioenschap teams Midden-Brabant KNBB 2012

Een spannende laatste partij biljarten tussen Jan Akkerman van Den Bolder 1 en Mari de Bie van De Gildenbond 3 was de afsluiting van de biljart districtsfinale in Midden-Brabant.
De dagcompetitie van de KNBB werd dit jaar gespeeld door 61 teams uit Heusden, Drunen, Waalwijk, Loon op Zand, Kaatsheuvel, Waspik en Geertruidenberg. Na beslissingswedstrijden bleven 3 teams over om het tegen elkaar op te nemen op deze dag.
Den Bolder 1 in de eerste klasse, Den Bolder 5 uit de derde klasse komen uit Waspik. In de tweede klasse bereikte De Gildenbond 3 uit Kaatsheuvel de finale. De organisatie was dit jaar gegund aan Biljartvereniging De Schakel uit Oudheusden.
In een gezellig en vol gemeenschapshuis kon men bij de deelnemers de druppeltjes tellen. Na de gemeenschappelijke lunch begonnen enkele teams al te rekenen. De spanning was te snijden nadat een van de drie teams een kleine voorsprong noteerde.
De laatste partij bracht de definitieve uitslag. Den Bolder 5 werd districtskampioen, De Gildenbond 3 werd tweede en Den Bolder 1, die vorig jaar nog Nederlands kampioen werd, eindigde als derde.
Den Bolder 5 zal Midden-Brabant vertegenwoordigen tijdens het Nederlands kampioenschap voor de dagcompetitie Libre welke gehouden wordt in sportcentrum Merwestein te Nieuwegein op 22 juni 2012. De nieuwe competitie begint op 20 augustus aanstaande.

Peter van Wezel, secretaris K.N.B.B. District Midden-Brabant

Den Bolder 1 uit Waspik

Gildenbond 3 uit Kaatsheuvel

Den Bolder 5 uit Waspik

Den Bolder 1 uit Waspik

Gildenbond 3 uit Kaatsheuvel

Den Bolder 1 uit Waspik

2012 Dick Buskermolen