DAK, diversen deel 1

Fleur van der Linden, 2019 NK Jun. A polsstok hoog

Fleur van der Linden, 2019 Polsstok dames

Fleur van der Linden, 2016 Powerhouse Awards 2015 Junior

Fleur van der Linden, 2015 Amsterdam C-Interland polsstok

Fleur van der Linden, 2015 Epe, hordes

Fleur van der Linden, 2019 2e NK Hoog MJD 1


Zondag 19 febr. 2017. NK-Indoor Junioren: Brons Polsstokhoogspringen
Fleur van der Linden (av Sprint – Breda) heeft met een p.r.-hoogte van 3.35 meter Brons behaald bij het Polsstokhoogspringen Meisjes B in Apeldoorn.


Fleur van der Linden (15): voor 9e keer Clubkampioen

Zaterdag 24 en zondag 25 september 2016 werd Fleur opnieuw, voor de 9e achtereenvolgende keer, Clubkampioen.
De afgelopen 8 jaar bij DAK-Drunen. Dit jaar was het bijzonder, want ze ging over naar het grote Sprint-Breda ( Juniore C) en werd nu zelfs bij de Junioren B clubkampioen met een 7-kamp puntentotaal (4176 p. / top 20 notering). Met dit resultaat zijn er al goede kansen voor plaatsing deelname NK Meerkamp 2017 Junioren B, in februari 2017 (Indoor) en in mei 2017 (outdoor).

Fleur (midden)


Zaterdag 27 aug. 2016. Atletiek: Nederlands Kampioenschap Junioren C in Amsterdam
Brons polsstokhoog Fleur van der Linden uit Drunen.

Polsstokhoogspringster Fleur van der Linden uit Drunen heeft een Bronzen medaille behaald op 27 augustus 2016 tijdens de C-Spelen (het Nederlands Kampioenschap voor Junioren C) in Amsterdam met een hoogte van 2 meter 82.

De voor Sprint-Breda uitkomende atlete sprong in de Finale bij het verspringen naar een nieuw persoonlijk record van 5 meter 14.


Zondag 3 juli 2016. Atletiek: Nederlands Kampioenschap Junioren AB in Breda: Polsstokhoog Clubrecord Fleur van der Linden met een hoogte van 3 meter 11.
Fleur van der Linden komt tegenwoordig uit voor Sprint uit Breda.
Met deze recordhoogte van 3 meter 11 verbeterde ze het clubrecord Meisjes B en C in Breda. Ze werd bij dit NK 10e.


Op zondag 28 februari 2016 reisde Meerkampster/Polsstokspringster Fleur van der Linden van Drunen naar Dortmund om bij de Meisjes Junioren C aan de start te komen bij Indoor Dortmund, op 4 disciplines, de 60 meter, 60 meter Horden, Hoog- en Ver springen.
Bij het verspringen sprong de av Sprint atlete voor het eerst over de 5 meter, en behaalde een keurige 2e plaats met een p.r. van 5 meter 06 (een top 8 notering op de landelijke ranglijst).


Atletiek C:Junioren Interland voor Fleur van der Linden.
DAK-Drunen atlete, Fleur van der Linden (14), heeft de bronzen medaille behaald op het onderdeel polsstokhoogspringen tijdens de Nationale C-Spelen in Amsterdam. Dit Nederlands Kampioenschap voor Junioren C werd in het weekend van 29 en 30 augustus 2015 gehouden bij AAC in Amsterdam. Het was een spannende wedstrijd en Fleur ging goed mee, zo goed, dat het podium in zicht kwam. En dat lukte. Met een clubrecordhoogte van 2,82 m. verdiende Fleur de bronzen plak, waar ze trots op mag zijn. Een verbetering met 22 cm. Nog was het bijna zilver, want de tweede plaats had dezelfde hoogte. Helaas had Fleur 2 foutsprongen meer. Deze hoogte betekende ook dat Fleur de beste 1e jaars C-juniore op polsstokhoog is geworden en het was tevens goed voor een notering in de Allertijden ranglijst.
Deze bronzen plak was de reden voor de uitnodiging voor deelname aan de interland met Nord-Rhein Westfalen in het weekeinde van 5 en 6 september 2015. Deze wedstrijd was extra spannend, want voor het eerst het Nederlands tenue aan. De wedstrijd begon met de volksliederen en het voorstellen van de ploegen. Vanwege de vele regenval was de polsstokhoog-mat verandert in een vijver. Gelukkig beschikte de Amsterdamse club ook over een Indoor-accommodatie, zodat de polsstokkers hier hun kunsten mochten vertonen. Dat vond Fleur niet erg, want haar beste Indoor prestatie bij DAK-Drunen stond sinds 18 januari van dit jaar (NK Indoor Apeldoorn 2e plaats) met een hoogte van 2,50 m. op haar naam. Een recordhoogte van 2,90m. zat er net niet in, dus de 2,70 m. betekende een nieuw Indoor Clubrecord.


Anne van Andel van DAK-Drunen heeft zaterdag 22 februari 2014 op het NK snelwandelen indoor in Apeldoorn een gouden plak behaald op de drie kilometer.
Anne startte zeer voortvarend en maakte meteen haar ambities duidelijk met een rondesnelheid van 11,9 kilometer per uur.
De DAK-atlete bouwde haar voorsprong gestaag uit en uiteindelijk eindigde zij in een tijd van 17:10,56 minuten, wat tevens een baan- en clubrecord betekende. 


29 juni 2013. Medailles DAK-Drunen
De 4e Regio Midden Brabant Jeugdwedstrijd voor Pupillen en C/D Junioren werd dit keer in Dongen gehouden. Ere-metaal voor Fleur v.d. Linden (1e), Lewis Levy en Sarah Hanning (2e>) en Janne-Lynn Himpers en Anouk v. Dal (3e). Voor het Eind-Klassement Ere-metaal, in de vorm van Zilver voor Lewis Levy (2e jaars Junior D) en voor Fleur v.d. Linden (1e jaars Junior D).


2E PLAATS HOOG FLEUR V.D. LINDEN D-SPELEN APELDOORN 19-01-2013

Zaterdag 19 januari 2013 in Apeldoorn kwam de 11 jaar oude Fleur v.d. Linden (1e jaars) uit op de D-Spelen Indoor, of wel het Nederlands Kampioenschap voor D-Junioren. Op Hoogspringen behaalde ze de 2e plaats met een hoogte van 1 meter 40.
De 60 meter Horden werd eveneens een groot succes, want Fleur haalde hier de Finale, ze verbeterde haar p.r. met 1,5 sec. zelfs tot 2 maal toe naar 11.43 sec. Dat haar 3e onderdeel de 1000 meter daardoor in het gedrang kwam kon de pret niet drukken en de tijd van 3 minuut 38 was zo slecht nog niet.
Op Hoog, ver en Horden wordt normaal niet buitensporig veel getraind vanwege de grote aantal atleten in de trainingsgroepen. Toch komt dan op het juiste moment het talentvolle bovendrijven, ook in Drunen bij DAK. Bij Hoogspringen had Fleur op 1.45 meter nog een kans op de Titel, maar de 2 koppen grotere concurrente bleek net iets te sterk. Op Horden verbaasde Fleur ook. Alle 10 seconden lopers liepen in 3 pas, Fleur deed dit in 4 pas.
Als een van de weinigen overleefde ze hiermee ook de halve Finale en werd uiteindelijk net na de 1000 meter gelopen te hebben 8e in de Finale. Om 07.15 u. vertrok Fleur vanuit Drunen en kwam overgelukkig terug omstreeks 21.15 u. met een glimmende beker.


Vrijdag 11 januari 2013. Het Stimuleringsfonds Thebe Extra is een initiatief van Ledenvereniging Thebe Extra. Met dit fonds steunen zij maatschappelijke projecten in hen werkgebied, die de leefbaarheid in wijk of dorp bevorderen. Zo moet het onder meer een positieve bijdrage leveren aan de sociale samenhang in een wijk of dorp. Het project kan ook gericht zijn op het welzijn of de zelfredzaamheid van mensen. Twee maal per jaar worden projecten uitgekozen die voor een financiële bijdrage in aanmerking komen. Vrijdagavond 11 januari kwamen Theo en Ria van Houten in aanmerking voor hen initiatief Beweegkuur Cursus. Een cheque van € 3800,= mochten zij in ontvangst nemen van Dhr. Ton van Dijk.

De Beweegkuur is speciaal ontwikkeld voor mensen met overgewicht/obesitas in combinatie met een risicofactor voor diabetes type 2 en voor mensen, die al diabetes type 2 hebben. Ook de mensen met weinig of geen conditie passen in dit programma. Het doel is om via de Beweegkuur een gezondere leefstijl aan te gaan nemen door iets te gaan doen, wat men leuk lijkt. Atletiek- en wandelvereniging DAK biedt een aangepast en laagdrempelig beweegprogramma aan, de Beweegkuurcursus genaamd. waarbij Plezier een belangrijk onderdeel is. De cheque van 'Stichting Stimuleringsfonds Thebe Extra Midden-Brabant' is bedoeld voor het stimuleren van de deelname aan de Beweegkuur. Daartoe organiseert DAK een informatiebijeenkomst over de Beweegkuur, waarbij stichting Modus ondersteunt. Verder kan voor maximaal 12 maanden een korting worden gegeven op het cursusgeld voor de Beweegkuur, verzorgd door de beweegkuurinstructeurs Ria en Theo van Houten van de atletiek- en wandelvereniging DAK.
Het afwisselende programma is gebaseerd op wandelvormen zoals: gewoon Wandelen, Sportief Wandelen, Nordic Wandelen en diverse spelvormen. De beweegkuurgroepen houden zij klein voor een optimale individuele aandacht en begeleiding. De cursus duurt ca 1 jaar, waarna men kan instromen in een van de reguliere sport- en beweeggroepen van DAK. In dit vervolgtraject biedt DAK: Wandelen, Nordic wandelen, Sportief wandelen(Bodywalk) of als men de smaak goed te pakken heeft, het hardlopen in een van de trimgroepen van DAK. De Beweegkuurinstructeurs van DAK Ria en Theo van Houten verzorgen de professionele begeleiding en hebben een brede en langdurige ervaring op het gebied van sport en bewegen op de hiervoor genoemde onderdelen. Verder hebben zij ervaring opgebouwd in de specialiteiten Sporten met reuma, Jeugdatletiektrainer, Atletiektrainer en Looptrainer. Voor de opleiding beweegkuurinstructeur hebben zij de aanvullende opleiding gevolgd, die speciaal is afgestemd op mensen van de doelgroep Obesitas en Diabetes Type 2.

Vlnr.: Voorzitter DAK Dhr. Peter Goedhart, Theo en Ria van Houten, Dhr. Ton van Dijk


Op 29 december 2012 werd Piet van Hulten bij zijn afscheid als Atletiek-trainer tot erelid van de Atletiek- en Wandelvereniging DAK benoemd.
Hij kreeg deze bijzondere status voor zijn bijzondere verdiensten voor de vereniging. Van Hulten, al in de zeventig, heeft vanaf 1982 vele jeugd- en volwassen bij DAK atletiek en hardlooptraining gegeven. Zeker 150 DAK leden, jong en oud, zorgden voor Piet voor een onvergetelijke en sportieve gezellige middag.
Een zeer waardevolle bijdrage heeft Piet geleverd om mensen bewust te maken in het lopen en daarom bij de vereniging aan te sluiten.
Zaterdag 29 december hield hij, samen met zijn opvolger Herman Buist, onlangs tot looptrainer niveau 3 van de koninklijke Nederlandse atletiek unie gediplomeerd, de jaarlijkse oliebollenloop. Foto's: DAK


Tijdens het Nederlands kampioenschap masters, dat in het weekend van 9 en 10 juni 2012 in Terneuzen werd gehouden, wist Justus van Nierop van DAK Drunen een bronzen en een gouden medaille in de wacht te slepen.
Op zaterdag eiste hij onder zeer winderige omstandigheden in zijn categorie (mannen 50-55 jaar) op de 100 meter in 12.94 seconden het brons op. Het feit dat dit een evenaring van het 21 jaar oude clubrecord is, laat zien dat dit een prestatie van formaat is.
Op zondag wist hij zich nogmaals zijn sportieve kwaliteiten zien bij de 200m sprint. Als winnaar van zijn serie werd een plaats in de finale afgedwongen. Na een bloedstollende race werd hij hierin eerste met een tijd van 26.41 seconden. Ook dit was weer goed voor een notering in de boeken van DAK als zijnde een nieuw clubrecord. Gedurende dit seizoen mag Justus zich ook Nederlands kampioen op de 200m sprint in de categorie mannen 50 noemen.


Vrijdag 24 februari 2012. DAK-Drunen: Eindklassement / Cross-Seizoen voorbij
Fieke Kivits (C-Junior) behaalde bij het Nationale Cross-circuit (deelname alle 4 crossen) een mooie 8e plaats.
Eindklassement Regio 13 / Midden Brabant : [B-Pupil] Kevin van Loon (11e),  [C-Junioren] Daphne van Zandvoort (2e), Harry van Ham (4e) en Geert Elferink (7e), [Mannen 35] Koos Verweij (2e) en M-H. van de Wiel (10e), [Vrouwen 35] Ciska Hensen (1e) en [Mannen 55] Tini de Laat (2e). [A-Pupil] Fleur v.d. Linden miste een eindklassement na 4 eerste plaasten, door de afgelasting van de cross in Goirle.   


Zaterdag 10 juli 2010. DAK-Drunen was organisator van de Finale Brabants Kampioenschap Pupillen Competitie voor Teams.
Voor DAK-Drunen kwam een jongens- en een meisjes team aan de start. Totaal deden 260 atleetjes mee aan deze wedstrijd.Winnaars werden Prins Hendrik-Vught (meisjes) en Sprint-Breda (jongens), voor DAK-Drunen werden de jongens 9e en de meisjes werden 8e.
Foto's (DAK): DAK-Drunen Pupillen tijdens de openingsceremonie met trainster Marian van Tilborg.


Master v.d. Linden naar EK Atletiek Hongarije

Polsstokhoogspringer Hans v.d. Linden van DAK-Drunen, nam op 22-07-2010 deel aan het Europees Kampioenschap Masters Atletiek in Nyíregyháza in Hongarije in de klasse Mannen 45, alwaar hij op de 8e plaats eindigde.
Dit seizoen verbeterde hij het clubrecord M45 naar een hoogte van 3 meter 60.
Van der Linden (46), bezig aan zijn 28e seizoen, hoopt op 18-03-2011 op het EK Indoor Masters in Gent zijn 400e polsstokhoog-wedstrijd te springen. Tevens zal hij in het Indoor-seizoen proberen om het Nederlands Indoorrecord (3 meter 70) te verbeteren.

April 2010. DAK selectiegroep
Op de foto staan de sponsors Dhr. en Mevr. Jansen van Klus- & Montagebedrijf W.J. Jansen, Dhr. Klerks van Technohome. Niet op de foto vertegenwoordigers van de sponsors Albert Heijn Drunen, Transiënt en Smelt Machinefabriek.
De selectiegroep: Whitney Beekmans, Daphne Endhoven, Tanita Hofmans, Lieke Hofmans, trainer Rob Kamps, Pieter Kipping, Luke Linders, Ky-Anh Tran, Olaf Tuerlings en Tim Verhoeven. Afwezig: Tamara Bos. (foto:DAK)

ATLETIEK (DAK-Drunen) Pupillen-Wedstrijd 16-08-2009: AVT/Heusden-Zolder (België); 

Wij kwamen aan de start bij deze wedstrijd in Heusden, echter wel in het Belgische HEUSDEN-ZOLDER. Het nivo was behoorlijk en zowel Jelte als Fleur van der Linden kwamen uit in hun leeftijd-categorie en een categorie van één jaar ouder, Fleur behaalde bij het verspringen het podium (3e).

Uitslag :Fleur van der Linden (8) (Meisjes Pupillen C / Benjamins in België); Verspringen [3.20 m.], 60 Meter Sprint [10.71 s.], Hockey = Balwerpen [18.28 m.] en 600 Meter [ 2.18.20 m.].

Jelte van der Linden (10) (Pupillen Jongens A); 60 Meter Sprint [11.00 s.], 60 Meter Horden 76cm. [15.31 s.], Discus 600 Gram [8.45 m.] en Hoogspringen [1.00 meter (p.r.) ].

Nieuwe (Outdoor) Clubrecords: Jelte op Discus en 60 meter Horden, Fleur op 60 meter Sprint. (Fleur is al clubrecordhoudster Balwerpen, Ver- en Hoog springen, 600 Meter en 4-kamp).

Maikel Aerts en Jelte v.d. Linden

Loes Geurts, Jelte en Frans Hoek

Frans Hoek Keeperspromotiedag 01-05-2009 Zuid 1

Op het sportcomplex De Saren bij rkvv Wilhemina in Den Bosch werd op 01 mei 2009 de Frans Hoek Keeperspromotiedag 2009 voor Zuid 1 gehouden. Frans Hoek is momenteel keeperstrainer van het Poolse Elftal en is in het verleden bij Ajax Barcelona en het Nederlands Elftal Keeperstrainer geweest. RKDVC werd vertegenwoordigd door E-keeper, Jelte van der Linden (9). Afgelopen seizoen heeft hij Keeperstraining gehad van Kees Willemse en Frank.
Het was een leerzame dag, van 10.00-12.00 uur een pittige training van techniek en inzicht, daarna van 13.00-14.30 partijtjes één tegen één. Hierbij wist Jelte van zijn groep (8-9jr.) 2e te worden. De nummers 1 en 2 mogen naar de Landelijke Finale “Beste Keeper van Nederland” in Nieuwegein op 22 mei 2009
Tot slot was er een spectaculaire demonstratie keeperstraining o.l.v. Frans Hoek. De twee bekendste keepers waren Maikel Aerts (Willem II) en Loes Geurts (AZ + Ned.Elftal).


Master Hans v.d. Linden mist nipt Ned.Indoor-Record op EK in Ancona (I)

Op het Europees Indoor Kampioenschap Atletiek voor Masters, kwam Drunenaar Hans van der Linden op 26 maart 2009 uit bij de Mannen 45 op zijn favoriete onderdeel Polsstokhoogspringen in Ancona (Italië). Het Nederlands Indoor Record (3 meter 70) werd door Hans op 3 meter 80 aangevallen, echter de lat werd ligt beroerd en kwam naar beneden. Met 3 meter 60 eindigde hij op een 6e plaats. Dit betekende tevens een Clubrecord bij DAK-Drunen.

vlnr.: Frank Heesbeen, Hans Brok, Piet van Hulten en Tini de Laat

Op zaterdag 14 maart 2009 huldigde Atletiek- en Wandelvereniging DAK vier leden vanwege hun 25-jarige lidmaatschap. Frank Heesbeen, Hans Brok, Piet van Hulten en Tini de Laat werden in de bloemetjes gezet. Bovendien ontvingen Frank Heesbeen, Hans Brok en Piet van Hulten officiële bondsonderscheidigen.
Frank Heesbeen werd door twee vertegenwoordigers van de KNBLO geroemd voor zijn jarenlange inzet voor de wandelsport. Hij is de oprichter van de wandelgroep bij DAK en de initiator en organisator van de jaarlijkse wandeltocht. Hans Brok en Piet van Hulten werden onderscheiden met de Waarderingsspeld van de Atletiekunie voor hun jarenlange inzet voor DAK en de atletieksport in het algemeen. Hans Brok heeft bij de vereniging vele hand- en spandiensten verricht, bv. bij de verbouwing van het clubhuis. Hij was ook animator van tal van activiteiten zoals de jaarlijkse fietstocht in Limburg en als voorzitter van de feestcommissie. Piet van Hulten is vanaf het begin van zijn lidmaatschap bij DAK trainer bij de verenigingen, eerst bij de jeugd en later bij de recreanten. Bovendien was hij ook op andere fronten actief binnen de vereniging, o.a. als materiaalbeheerder. Tini de Laat is in zijn jaren bij DAK altijd een ambassadeur voor de vereniging geweest door jarenlang prestaties van hoog niveau te leveren.(Foto: DAK)

Vrijdag 13 maart 2009 werden de medailles + diploma's Cross 2008-2009 van de Regio Midden Brabant in Tilburg uitgereikt door de bekende Marathonloper Greg van Hest uit Tilburg. Drie jeugdmedailles waren er voor Fieke Kivits (1e), Fleur vd Linden en Geert de Gouw (beide 2e). Ook mochten ze met Amanda Spiljard, de bekende junioren meerkampster op de foto.(foto's C.v.d.Linden)

linkerfoto Fleur van de Linden en Fieke Kivits, rechterfoto Fleur

In het weekend van 1 en 2 maart 2009 vond in Gilze-Rijen het NK Cross plaats.
Fleur van de Linden (7) haalde bij de meisjes pupillen C een 2e plek op het NK en daarmee dus zilver.
Een eerste plek behaalde Fieke Kivits (Meisje Junior D). (foto's C.v.d.Linden)

©2008/13 Dick Buskermolen