DAK 27e Fresenius Halve Marathon, deel 1.

Op zondag 9 maart 2008 organiseerde Atletiekvereniging DAK, in haar 40e jubileumjaar, de 27e Fresenius Halve Marathon door en rond de Loonse en Drunense Duinen.
De naam komt van de nieuwe hoofdsponsor Fresenius Medical Care.
Voor en tijdens de halve marathon was er lichte motregen en een licht briesje. Dit maakte het voor de atleten moeilijk om hun beste prestaties te verbeteren. Toch werd er door de Keniaanse atlete Emily Rotich een parcoursrecord gelopen. Daarmee bewees zij eens te meer dat het prachtige parcours door de Duinen zich leent voor snelle tijden.
Ook bij de mannen werden snelle tijden genoteerd, maar bleef het parcoursrecord uit 2004 buiten bereik. Winnaar werd de Keniaan Isaiah Kosgei die de Algerijn Nordin Athamna en de Marokkaan Rachid Ben Salem naar respectievelijk de tweede en derde plaatsen verwees.
Snelste DAK atleten waren bij de mannen Mar-Hein van de Wiel en bij de vrouwen Ria Musters.
Deze editie was er voor het eerst ook een bedrijvenloop. De bedrijvenloopploeg bestaat uit maximaal 5 deelnemers. Zij leggen allen de marathon af en de 3 best geclasseerde tellen voor de einduitslag van de ploegen. Deze werd gewonnen door het team van Cello Zorg.
Door de mindere weersomstandigheden werd het record aantal deelnemers uit 2007 niet overtroffen. Dit jaar stonden er 1371 deelnemers aan de start.