Dag van de Techniek Heusden 2024, deel 2

Zaterdag 8 juni 2024, de 6e editie vond plaats van de Dag van de Techniek Heusden.
Dit jaar stelde Hydro Extrusion Drunen haar deuren open als gastbedrijf van deze unieke dag.
Deze dag was speciaal ontwikkeld voor jongeren en zij-instromers die nieuwsgierig zijn naar techniek en/of zich oriŽnteren op een studierichting.
De Dag van de Techniek is een van de doorlopende projecten van Ondernemend Heusden.
Ondernemend Heusden organiseerde samen met gastbedrijf Hydro Extrusion Drunen dit terugkerend evenement samen met maar liefst 48 technische bedrijven, organisaties en onderwijsinstellingen uit de regio.
Als partner van Ondernemend Heusden is gemeente Heusden al jaren ambassadeur van de Dag van de Techniek.
Het doel van deze dag is om jongeren en zij-instromers te inspireren en te laten zien dat techniek overal is. Bij techniek denk je vaak aan het in elkaar zetten van ingewikkelde machines of lassen. Maar het is veel meer. Het komt ook terug in pretparken, het ontwerpen en produceren van gebouwen en autoís, en zelfs in VR-brillen en computergames. Met techniek kun je zoveel kanten op. En dat kon je op een interactieve en leuke manier ontdekken tijdens de Dag van de Techniek Heusden 2024. Ook waren er onderwijsinstellingen aanwezig van diverse niveaus; van basisonderwijs, middelbare scholen, MBO en HBO tot technische opleidingsbedrijven uit de regio. Zo maakten jongeren en zij-instromers niet alleen kennis met techniek, maar ook met eventuele toekomstige studierichtingen.

©2024 Dick Buskermolen