Diverse onderwerpen, deel 2

Zaterdag 21 september 2013. Actieve bewoners van Oudheusden gingen een actie organiseren om aandacht te vragen voor de overlast van de hondenpoep in Oudheusden.


Vrijdag 16 augustus 2013. De vijf vrijwilligers van het uitgiftepunt van de Voedselbank Den Bosch en omstreken in Oudheusden verbrandden vrijdagmiddag 16 aug. hun werkkleding uit protest tegen de sluiting van het uitgiftepunt.
Ze zijn het niet eens met het besluit van het bestuur van de Voedselbank Den Bosch om per 30 augustus de deuren van het uitgiftepunt te sluiten.
Ook na een gesprek met de voorzitter van de Voedselbank, vlak voor de protestactie, bleek het besluit van het bestuur onomkeerbaar.
Het uitgiftepunt gaat dicht omdat het volgens het bestuur niet voldoet aan eisen van de Voedsel- en Waren Autoriteit en omdat de bevoorrading te veel tijd in beslag neemt. De dertien gezinnen die gebruikmaken van de voedselbank in Oudheusden moeten vanaf 30 augustus naar de Voedselbank Vlijmen.

Een van de vrijwilligers werd voor zijn inzet extra in het zonnetje gezet, rechts is Janneke Sprengers.


Maandag 6 mei 2013. Presentatie boek "Groeten uit Oudheusden" van Hans van den Eeden.

Het boek gaat in op de ontwikkeling gedurende de periode na de Tweede Wereldoorlog tot heden.
Het is een rijk geïllustreerd boek dat aan alle facetten uit het bijna 2900 inwoners tellende dorp aandacht schenkt.
Alle inwoners van Oudheusden krijgen van de gemeente een gratis exemplaar. Belangstellenden kunnen het boek voor € 14,95 kopen bij De Veerpoort in Heusden, Sikkers in Drunen en Bruna in Vlijmen. Het boek is ook verkrijgbaar via www.brandarispers.nl.

Wethouder Margo Mulder en Hans van den Eeden


Maandag 20 augustus 2012. Comeback van The Indeps inc. na 42 jaar. Voorgrond links: Rien van Kapel, solo-gitarist, rechts: Ad van Dongen, zanger
linksachter: Jaap de Bruijn, basgitarist, middenachter: Jaap de Bruijn, ritme gitarist, rechtsachter: Gerrie Groenenberg, slagwerk


Vrijdag 8 juni 2012. Gezien in Oudheusden.


Donderdag 29 maart 2012. Marinus van der Staak.


Hengelsportvereniging, opgericht 16 juli 1927

Zaterdag 2 juli 2011. Opening binnenterreintje Inenestraat/Vermeerstraat

©2011/13 Dick Buskermolen