Koninklijke onderscheiding 2019: Corné Beerens

Vrijdag 22 nov. 2019 ontving Dhr. Corné Beerens (51) uit Vlijmen, uit handen van burgemeester Willemijn van Hees de koninklijke onderscheiding "Lid in de Orde van Oranje Nassau".

Corné werd onderscheiden omdat hij al 20 jaren of langer brandweervrijwilliger is.
Kapitein Corné Beerens is al 20 jaar lang vrijwilliger bij de Brandweer in Vlijmen als bevelvoeder en allround brandweerman. Daarnaast is hij bestuurslid bij de scouting en coördinator bij de Jeugdbrandweer in Heusden.
Corné, in zijn dagelijks leven werkzaam op vliegbasis Gilze-Rijen van het Defensie Helikopter Commando waar hij gespecialiseerd is in vliegtuigbrandbestrijding, heeft de Koninklijke Onderscheiding met Zwaarden volgens zijn collega’s meer dan verdiend.
Corné is al meer dan 20 jaar actief als vrijwilliger bij de brandweer, waar hij functies vervult van allround brandweerman, bevelvoerder, oefenleider en instructeur technische hulpverlening zwaar. Vanaf 2007 was Corné betrokken bij de Scouting. Hier gaf hij leiding, maar was hij eveneens bestuurslid, onderhoudsmonteur en verbouwer. Sinds enkele jaren heeft hij het werk bij de Scouting ingeruild voor een functie bij de Jeugdbrandweer. Hier is Corné sinds 2013 actief als coördinator: Het eerste aanspreekpunt voor ouders, leiders en externe zaken. Dit alles combineert hij met zijn loopbaan bij defensie, waar hij Hoofd Product Verantwoordelijke bij het 931 squadron is op het Defensie Helikopter Commando.

©2019 Dick Buskermolen