Lintje Cor Moonen 2018.

Donderdag 26 april 2018 ontving Dhr. C.G.P. (Cor) Moonen (80 jaar) uit Haarsteeg, uit handen van wnd. Burgemeester Roel Augusteijn, de koninklijke onderscheiding "Lid in de Orde van Oranje-Nassau".
Nadat hij zijn agrarisch bedrijf in 1998 wegens stadsuitbreiding moest beŽindigen, is Cor Moonen in het kerkdorp Haarsteeg van de gemeente Heusden komen wonen.
Door zijn betrokkenheid (lid en bestuurslidmaatschap) bij de CHV (CoŲperatieve Handelsvereniging) en de NCB (Noord-Brabantse CoŲperatieve Boerenbond) kende hij veel mensen in het hoofdzakelijk agrarische Haarsteeg en Elshout.
Als 'jonge pensionado' is hij zich gaan inzetten voor deze gemeenschap en anno nu maakt hij zich nog altijd op vele manieren maatschappelijk verdienstelijk.
(1977-1995 Hoofdingeland en heemraad van het Waterschap Maas en Diezepolders (thans onderdeel van Waterschap Aa en Maas; 1997-heden vrijwilliger bij R.K. Parochie H. Augustinus; 1997-heden vrijwilliger en bestuurslid KBO afdeling Haarsteeg; 2012-heden vrijwilliger St. Janshof Vlijmen).©2018 Dick Buskermolen