Brandweer Oefendag maandag 28 april 2008 van 20:00 tot 22:30.

De brandweer in de gemeente Heusden zoekt versterking. Zoals overal in den lande wordt het steeds moeilijker vrijwilligers voor dergelijke klussen te krijgen.
Met name de brandweerpost Heusden heeft een zeer magere dagbezetting. De post Drunen is redelijk bezet, evenals Vlijmen. Maar binnen enkele jaren vertrekt een aantal mensen. En omdat het opleiden van nieuwe spuitgasten minstens drie jaar duurt, moet de brandweer nu al op zoek naar nieuwe aanwas.
Om zowel mannen als vrouwen warm te krijgen voor het werk hield de Heusdense brandweer maandag 28 april 2008 open oefenavonden in de drie kazernes, in Heusden, Drunen en Vlijmen. Het programma startte om 20.00 uur. Bezoekers kregen een en ander te horen over het werk van de brandweer en daarna gingen ze zelf aan de slag, zowel binnen als buiten. De avond duurde tot ongeveer 22.30 uur.
De gemeente mikt op gezonde mensen tussen de 18 en 35 jaar. Indien nodig moeten ze bereid zijn zowel overdag als 's nachts op pad te gaan om hulp te verlenen of een brand te blussen.

2008 Dick Buskermolen