Stichting Bouwhal Heusden.

Zaterdag 29 januari 2011. Omdat de gemeente Heusden haar hallen op de oude gemeentewerf in Vlijmen beschikbaar heeft gesteld, rijden er in de optocht van 2011 weer aansprekende praalwagens. Dat is de mening van Stichting Bouwhal Heusden. Tien carnavalsverenigingen bouwen hun wagens in de hallen van de oude gemeentewerf, waarmee tevens alle beschikbare ruimte in gebruik is. De optocht in Vlijmen had veel te lijden door het gebrek aan bouwruimtes. Nu hebben ze hier op de gemeentewerf de mogelijkheid om mooie creaties te maken. Door de koude winter is het in de hal niet al te warm, maar de vrijwilligers laten zich de kans op een mooie wagen niet ontnemen.
Voor alle bouwers is er de vrijdag vr carnaval een heus bouwersbal in het Posthuys aan de Akker in Vlijmen. Daar mag echt iedereen naar toe komen, dus ook mensen die niet bouwen.
Voor iedereen die nieuwsgierig zijn waar en hoe de carnavalswagens gebouwd worden, organiseert de vereniging bouwhal Heusden op zondag 20 februari 2011 een open dag. Tussen 13.30 uur en 16.30 uur is iedereen van harte welkom op de gemeentewerf in Vlijmen gelegen aan de Lavendelweg en kan er rondgekeken worden terwijl de bouwers bezig zijn.

2011 Dick Buskermolen