Zondag 4 juli 2010, 5e Boekenmarkt Rotaryclub Heusden, deel 1.

De Rotaryclub Heusden organiseerde de vijfde editie van de jaarlijkse boekenmarkt. Deze markt, die de naam “BoekenRIJKHeusden” had meegekregen, werd van 10.30-16.30 uur op de Vismarkt gehouden.
Tijdens de boekenmarkt werden geselecteerde kwaliteitsboeken in verschillende genres aangeboden. De boekenmarkt werd ondersteund met een variatie aan nevenactiviteiten.
Tussen 11.00 en 13.30 uur werden verhalen voor jong en oud voorgelezen. De verhalenvertellers waren verkleed en kropen in de rol van verschillende mystieke figuren en sprookjesfiguren, onder andere de blauwe elf en een oosterse prinses. Deze voorleesactiviteit werd in samenwerking met de Openbare Bibliotheek Heusden georganiseerd.
In een openbaar jeugdatelier konden kinderen onder leiding van kunstenares Adry Deekens een groot schilderij maken. Na de boekenmarkt werd het schilderij in de Openbare Bibliotheek in Heusden geëxposeerd.
In samenwerking met het Heusdens Buro voor Toerisme werden tussen 13.30-15.00 uur twee thematische rondleidingen gehouden. Onder leiding van een gids werden locaties die schrijfster Esther Verhoeff beschrijft in “Alles te verliezen” bezocht. Voor de kinderen werd een speelse rondleiding over de Bende van de Witte Veer gehouden.
De boekenmarkt werd muzikaal ondersteund met het optreden van de groep “STREET!”. Deze groep speelt met passie bekende songs van Herman Brood & His Wild Romance.
Een van de hoogtepunten van deze activiteit was de veiling van schilderijen van de kunstenaar Hermanjoop en anderen.
De volledige opbrengst van deze boekenmarkt ging naar de stichting Chance2Change-Ghana uit Oudheusden. zie website
De stichting, met als boegbeeld Maartje Admiraal, zet zich in om de leefomstandigheden van de lokale bevolking te verbeteren. Het sandalenproject “schoenmaker blijf bij je leest” zie website wil daar een bijdrage aan leveren.
Giften zijn altijd welkom bij de stichting. Bankrek. is 10.65.82.291 t.n.v. Chance2Change-Ghana, Heusden.
Inkomend-voorzitter van de Rotaryclub, Gea Janssen geeft aan waarom dit doel gekozen is. “de kleinschaligheid en de zelfwerkzaamheid van de direct betrokkenen van dit project spreekt ons als Rotaryclub Heusden aan. Als internationale servicevereniging willen we een bijdrage leveren aan de verbetering van de kwetsbare positie van deze mensen”

©2010 Dick Buskermolen