Bibliotheek Drunen, ingebruikname selfservice.

Bibliotheek Drunen vierde op maandagmiddag 20 oktober 2008 de officiŽle start van de selfservice. Om 16.30 uur heeft het oudste actieve lid van bibliotheek Heusden, de 95-jarige mevr. Rita Bunder-Janse de eerste officiŽle handeling verricht bij het uitlenen en innemen, in bijzijn van wethouder Mart van der Poel.
Met behulp van RFID technologie kunnen alle boeken in de bibliotheek herkend worden. Deze techniek gaat ook in de bibliotheek van Heusden en Vlijmen gebruikt worden, maar dit is geen selfservice. Het systeem van selfservice is alleen in Drunen en maakt het voor de klant mogelijk zelf boeken te lenen, te verlengen en in te leveren zonder tussenkomst van de bibliotheekmedewerkers.
Naast het zelf uitlenen en innemen van boeken is het ook mogelijk om alle betalingen zelf te doen bij een betaalautomaat (contant, chip en pin). Voor de medewerkers komt er meer tijd en ruimte vrij voor directe dienstverlening. De concentratie zal gericht zijn op het verstrekken van voorlichting en het geven van adviezen aan de klant. Het uitlenen van de materialen wordt verwerkt met behulp van 2 uitleenmeubels. Eťn van de meubels is wat lager, speciaal voor kinderen en rolstoelgebruikers. Het inleveren gebeurt buiten, via een nieuwe brievenbus die speciaal voor bibliotheek Drunen is ontwikkeld.

Mevr. Bunder ontvangt uit handen van Frank Mensink, manager producten en diensten, een boeket bloemen

©2008 Dick Buskermolen