Vrijdag 17 april 2009 werd het speurtochtboekje ‘De Bende van de Witte Veer’ feestelijk gepresenteerd bij het Heusdens Buro voor Toerisme.
Deze speurtocht, die ruim anderhalf uur duurt, is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. In groepjes van drie tot vier kinderen worden bij de vragen de juiste antwoorden gezocht in de route.
Het verhaal over een roversbende en de tocht zijn ontwikkeld door Andra Eikelboom en Bert en Cécile de Vaan. De Sociaal Culturele Stichting Heusden ’96 beloonde dit initiatief met een bedrag van € 1000,00. Dit bedrag is nu gebruikt om een aantrekkelijk, rijk geïllustreerd boekje te ontwikkelen. Kinderen van groep 5 van de Johannus Paulusschool uit Heusden Vesting gingen, onder leiding van een aantal gidsen, de tocht als primeur lopen. Illustrator Annelies van der Sanden heeft zich laten inspireren door de 8-jarige vestingbewoner Tim Eijkemans, die dan ook als speciale gast aanwezig was.
De speurtocht is voor € 4,00 te koop in de winkel van het Heusdens Buro voor Toerisme, Pelsestraat 17 in Heusden Vesting.

groep 5 van de Johannus Paulusschool

vlnr.: Andra Eikelboom, Bert de Vaan en Annelies van der Sanden. Voorop Tim Eijkemans

Tim Eijkemans

©2009 Dick Buskermolen