Beach Volleybaltoernooi 2011, deel 1

Vrijdag 1 juli 2011. Op de Vismarkt in Heusden-Vesting  organiseerde Cafetaria Friet & Zo, samen met Volleybalvereniging Minerva voor de derde keer een beachvolleybaltoernooi.
Op het plein, dat verandert werd in een grote zandbak, werden twee beachvelden worden aangelegd. Het evenement vond plaats 1, 2 en 3 juli 2011. Op vrijdag 1 juli vonden er tussen 13.00 en 16.00 uur volleybalwedstrijden plaats voor kinderen van groep 5-6 van de verschillende basisscholen in de Gemeente Heusden. In deze editie namen de Lambertusschool uit Haarsteeg, ’t Kompas uit Nieuwkuijk en De Fontein, de Romeroschool en OBS De Nieuwenrooy uit Oudheusden deel. Deze kinderen hebben ter voorbereiding les gekregen in het volleyballen. Dit is verzorgd door José van Laarhoven, combinatiefunctionaris sport, in samenwerking met Minerva. Er waren minstens 300 aanmeldingen voor dit toernooi! Van 16.00 tot 19.00 uur gingen de kinderen van groep 7-8 strijden tegen elkaar, in totaal 46 teams. Met veel enthousiasme speelden de kinderen in verschillende poules tegen elkaar, wat resulteerde in twee terechte winnaars. Bij de meisjes waren het “De Ballenknallers” van de Lambertusschool die overduidelijk de beste waren, bij de jongens gingen “De Brabanders” van basisschool ’t Kompas aan de haal met de prijs.
Zaterdag 2 juli konden de recreanten in de middag en in de avond hun volleykunsten tonen. Daarna stond er een gezellige avond gepland met een DJ. Zondag 3 juli werd er ruimte gemaakt voor de gevorderden.

©2011 Dick Buskermolen