Biljartvereniging B.B.G. (Biljarten Brengt Genoegen)

Toen 40 jaar geleden in café "Het Kanon" door enkele ouderen de opmerking werd gemaakt, dat er alleen toernooien voor de jeugd waren, werd dit opgepikt door Cees van de Loo en Theo van de Griendt. Zo ontstond destijds het "Bejaardentoernooi", later veranderd in "60+ toernooi".
Toenmalig burgemeester Schweitzer werd bereid gevonden zijn naam te verbinden aan het eerste toernooi met welgeteld 6 deelnemers. De animo voor het toernooi was groot onder de ouderen van groot Vlijmen en het aantal deelnemers groeide al snel uit tot boven de 50. In het verleden hebben vele prominenten de prijzen uitgereikt; zo hebben we in Haarsteeg o.a. Joseph Luns, Raymond Ceulemans, Erica Terpstra, Mgr. Bluyssen en nog vele anderen kunnen verwelkomen. Ook de burgemeesters die na Dhr. Schweitzer in Vlijmen en later in de gemeente Heusden zijn benoemd, hebben hun naam aan het toernooi verbonden.
In de loop der jaren is er derhalve gestreden om de "Burgemeester Schweitzer", "Burgemeester van Greunsven", "Burgemeester Straatsma", "Burgemeester Willems" en nu de "Burgemeester Jan Hamming" trofee.
Zaterdag 2 november 2013 ging om 13.00 uur de 40-ste editie van start in "De Haarstek" in Haarsteeg met ongeveer 75 deelnemers. De wedstrijden werden gespeeld op zaterdag 2, zondag 3, zaterdag 9, zondag 10, zaterdag 16 en zondag 17 november. Burgemeester Jan Hamming huldigde zondag 17 november de kampioenen.
1e werd Marij van Bokhoven van BV De Haarstek, 2e Theo Bronkhorst van OBV Vlijmendorp en 3e Bep van Helvoort van OBV De vliedberg.