Koninklijke onderscheiding Bas van Helvoort

Vrijdag 25 april 2014 ontving Dhr. B. (Bas) van Helvoort uit Vlijmen (75 jaar) uit handen van Burgemeester Jan Hammming de koninklijke onderscheiding "Lid in de Orde van Oranje Nassau".

De heer Van Helvoort is al meer dan 40 jaar hulpverlener bij de EHBO afdeling Vlijmen. In deze periode is hij ook penningmeester van de afdeling geweest en coördinator van de hulpverleningen en inzet van de vrijwilligers. Sinds 14 jaren is de heer Van Helvoort ook vrijwilliger bij de Stichting Avondvierdaagse Vlijmen. Naast het verrichten van diverse hand- en spandiensten bij de stichting is hij tijdens de 4 wandelavonden verkeersregelaar.

Zwager Wim Gerritsen had op dezelfde dag in Hilvarenbeek een onderscheiding gekregen.
De heer W.A. Gerritsen (76) uit Hilvarenbeek ontving een lintje in het Open Huis van de Protestantse Gemeente in Hilvarenbeek (Vrijthof 21a). Wim Gerritsen is vanaf 1978 als koster actief bij de Protestantse Gemeente van Hilvarenbeek. Als koster is hij verantwoordelijk voor zaken als opening van het gebouw, verwarming, verlichting en geluid tijdens de eredienst. Ook is hij verantwoordelijk voor onderhoud van het Open Huis van de Protestantse Gemeente. Daarnaast was hij buurtbuschauffeur Biest-Houtakker/Baarschot van 1999 tot 2012, toen hij daar vanwege zijn leeftijd mee moest stoppen. Tot slot was hij van 1977 tot 1993 lid van de vrijwillige brandweer Hilvarenbeek. Voor deze verdiensten werd de heer Wim Gerritsen benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Bas en Marietje

©2014 Dick Buskermolen