Tentoonstelling Autotron

Donderdag 1 november 2018. Opening tentoonstelling Autotron in de bibliotheek in Drunen.
In de maand november 2018 is er in de Bibliotheek van Drunen een overzichtsexpositie te zien van het Lips Automuseum Drunen samengesteld door Heemkundekring Onsenoort.
Omstreeks 1955 kocht autoliefhebber Max Lips, directeur van Lips Scheepsschroeven, een wrak, een Renault AX uit 1914, en restaureerde deze in een kleine werkplaats achter zijn woning in de Drunense Grotestraat. Dit markeert de start van een omvangrijke autoverzameling met een aantal bijzondere exemplaren, zoals een originele Spijker uit 1904. In 1972 werd er een markant museum geopend, ontworpen door Eftelingicoon en tekenaar Anton Pieck. In dit gebouw is nu Cultureel Centrum De Voorste Venne gevestigd en is recent gerenoveerd. In 1987 verhuist het automuseum naar Rosmalen, waar het uiteindelijk in 2003 definitief de deuren heeft gesloten.
Naast beeldmateriaal is er in de Bibliotheek ook een selectie van de enorme verzameling van Walther de Munnik te zien. Hij is van begin af aan bij de verzameling betrokken geweest en was jarenlang de technische man van het museum.
De expositie is te bekijken tijdens openingstijden van de Bibliotheek.

Vlnr.: Walther de Munnik, Kees van Bokhoven en Bart Beaard

2018 Dick Buskermolen