Lintje Arnold Pelders

Vrijdag 24 april 2020 ontving dhr. Arnold (A.J.M.) Pelders (78 jaar) uit Drunen, uit handen van burgemeester Willemijn van Hees de koninklijke onderscheiding "Lid in de Orde van Oranje-Nassau".

Sinds 1993 is Arnold Pelders betrokken bij de Bijenvereniging De Langstraat. Zijn interesse voor de bijenstand Ún de voordelen/revenuen die daar uit gewonnen kunnen worden heeft er in 2009 toe geleid dat er een stichting is opgericht die de bijenhouderij in Tanzania bevordert en de mensen daar op weg helpt om daar een (aanvullend) inkomen uit te verwerven. Totdat de plannen om de mensen in Tanzania te leren om op een productieve manier bijen te houden zijn aandacht geheel ging opeisen, was de heer Pelders ook vrijwilliger bij de Scouting dr. Akkermansgroep in Drunen en bij twee basisscholen in de voormalige gemeente Drunen.

Vanwege de beperkingen als gevolg van de corona-crisis zijn de kandidaten niet thuis bezocht, maar telefonisch op de hoogte gesteld van hun benoeming in de Orde van Oranje-Nassau. De decoratie wordt op een later moment opgespeld.

Foto: Arna Schoemans\Gemeente Heusden