AquAmigos, diverse onderwerpen.

Danielle en Timo zijn de Clubkampioenen van 2023

Zondag 5 februari 2023 was er in zwembad Die Heygrave in Vlijmen eindelijk weer de AquAmigos clubkampioenschappen. De laatste keer was alweer in 2019, maar gelukkig zijn die corona perikelen voorbij. Er waren deze keer maar liefst 50 man die vanaf 13.00 uur gezamenlijk het bad gingen klaarmaken om een leuk clubkampioenschap te realiseren. Tijdens deze wedstrijd zwemmen jongeren en ouderen, waterpoloërs, snorkelaars en wedstrijdzwemmers allemaal in kleine poultjes tegen elkaar. De jongste was dan ook Liv die pas 7 jaar is en de oudste was Jan die maar liefst 62 lentes jong is.
Alle zwemmers moesten dan ook een aantal keer te water om totaaltijden bij elkaar te zwemmen. Ze zwommen allemaal de vrijeslag, rugslag en schoolslag. De jongeren 50m en de ouderen 100meters. Dan waren er voor de wedstrijdzwemmers ook nog de vlinderslag, terwijl de waterpoloërs 50m met bal zwommen en de snorkelaars 50m met snorkel. Als laatste was er een ludieke estafette voor de teambulding waar teams van 10 zwemmers ”groot en klein door elkaar” een opdracht moeten uitvoeren en elkaar als team moeten helpen. Elk team kreeg één T-shirt. De opdracht was dan ook 50m te zwemmen met T-shirt aan wat zeker voor de jongeren niet gemakkelijk is en dan halverwege ook nog over een mat geklommen moest worden. Het was dan ook geweldig om te zien dat zwemmers als team elkaar hielpen met het uit doen van de shirts en vervolgens weer bij de volgende aan te doen die weer snel te water mocht.
Op alle tijden die gezwommen waren werd er bij alle leeftijden een limietformule op los gelaten zodat ook de jongeren best clubkampioen zouden kunnen worden. Het was dan ook leuk om te zien dat bij de heren/jongens Timo Boom (14jr) de snelste was, gevolgd door Roel van Houwelingen (16) en Bart de Hoogt (17). Bij de dames/meisjes was goed te zien dat alle leeftijden kans konden maken om clubkampioen te worden. Uiteindelijk was Danielle Reijnders (37) hier de snelste gevolgd door Pien van Houwelingen (12) en als derde was Milly van Houwelingen (11).
Door de limietformule wist het jongste zwemstertje Liv van Nooij uiteindelijk de 4e plaats te pakken. Een hele grote bewondering ging verder uit naar Jan de Laat ( master en oudste deelnemer ) die de 100 meter vlinderslag heeft gezwommen en gehaald.

Timo Boom en Danielle Reijners


Dinsdag 1 oktober 2013. José van Zundert 40 jaar bij Aquamigos

Dinsdagavond 1 oktober verzamelde zich in zwembad Die Heygrave een groep mensen om een voor AquAmigos uniek jubileum te vieren. Op 28 september jl. was het 40 jaar geleden dat José van Zundert lid werd van de Drunense tak van AquAmigos, voorheen D.E.Z.V. Samen met haar man en kinderen heeft ze veel betekend voor de vereniging, waarvoor ze ook veel vrijwilligerswerk heeft gedaan. Zo is José al tientallen jaren actief in de commissie Bijzondere Activiteiten. Ze is daarom ook Lid van Verdienste van AquAmigos.
Dinsdagavond waren de felicitaties voor haar 40-jarig lidmaatschap. Met een twinkeling reageert José: ‘de 50 maak ik ook nog vol’. Graag José!!

José van Zundert met voorzitter Ineke de Rooij.

©2013 Dick Buskermolen