Diamanten (60 jaar) huw. jubileum André en Net de Wijs-van de Wiel, zondag 6 oktober 2013

Zondag 6 oktober vierden André en Net de Wijs-van de Wiel hen diamanten bruiloft. Andre is geboren in 1924 in Drunen, buurtgemeenschap Hulten (einde Grotestraat - Remise) en waren met 5 kinderen thuis. Tijdens de oorlog heeft hij ondergedoken gezeten in Amsterdam en werkte toen bij Fokker. Toen hij na de bevrijding terug naar Drunen kwam, vond hij werk bij de “overbuurman” Cees van Loon. Na daar een paar jaar gewerkt te hebben, is hij bij de VW-garage van “Van Mossel” in Waalwijk gaan werken. Elke morgen kreeg hij van zijn Netje een warm bord havermoutpap, omdat hij door weer en wind naar Waalwijk moest fietsen.
Netje is geboren in 1923 (wordt 20 oktober 90 jaar) in Elshout. Het was een gezin met 8 kinderen. Ze heeft thuis in het gezin gewerkt en later in de thuiszorg, waar ze nog een gouden handdruk gekregen heeft.
Na hun huwelijk hebben ze eerst bij haar zus in Elshout ingewoond, tot een huis in de Stationsstraat vrij kwam. Daarna hebben ze nog in een appartement in de Argentiniëstraat gewoond, totdat ze in 2010 schuin tegenover hun “oude huis – Stationsstraat 58” in de Burg. van de Heijdenstraat wonen, in de Zandley.
Zijn voornaamste hobby was het verzamelen van postzegels, maar aan zijn VW-kever mocht bijvoorbeeld ook niemand aankomen. Na elke regenbui werd hij weer droog gemaakt, want een garage had hij niet. Ze waren beiden ook erg trots en zuinig op al hun spulletjes in huis.
Ze hebben geen kinderen, maar verschillende mensen helpen hen met dingen die ze niet meer kunnen. Omdat ze altijd zo dankbaar zijn, blijven deze mensen ook graag komen.
Ze genieten nu van hun “oude dag” in zorgcentrum Zandley, waar ze allebei zeer goed verzorgd worden. Elke dag zeggen ze nog: “wat hebben we het toch goed”.

Net is donderdag 5 februari 2015 overleden.

©2013 Dick Buskermolen